Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Εφαρμόζουμε στην πράξη όσα μάθαμε: Επίσκεψη στο σουπερμάρκετ

Όλη την εβδομάδα στη Γλώσσα ασχοληθήκαμε με τα προϊόντα, τις ετικέτες τους, τη διαφήμισή τους. Στα μαθηματικά γνωρίσαμε καλύτερα τα κέρματα του ευρώ και κάναμε διάφορες συναλλαγές.
Για σήμερα, Παρασκευή, αποφάσισα να εφαρμόσουμε όλα όσα μάθαμε στην τάξη στην πραγματικότητα. Επισκεφτήκαμε λοιπόν ένα σουπερμάρκετ!
Πρωί πρωί , μόλις ήρθαν και τα παιδιά από το Γομάτι , ξεκινήσαμε. Εκεί μας υποδέχτηκαν πολύ εγκάρδια όλοι οι υπάλληλοι του καταστήματος. Κι εμείς όμως δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό!

Μέσα στο κατάστημα γυρίσαμε στους διαδρόμους με τα τρόφιμα και τους χυμούς, αφού με αυτά ασχοληθήκαμε όλη τη βδομάδα.
Κοιτάξαμε τις συσκευασίες, βρήκαμε πληροφορίες στις ετικέτες τους, εντοπίσαμε την ημερομηνία λήξης , την οποία μετατρέπαμε προφορικά λέγοντας το μήνα με το όνομά του και όχι τον αριθμό του.

Φυσικά δε μείναμε μόνο σε αυτό! Ψάξαμε να βρούμε και τις τιμές των προϊόντων που μας ενδιέφεραν.


Φροντίσαμε να έχουμε μαζί μας τα νομίσματα που κόψαμε από το βιβλίο και στα διάφορα προϊόντα που επέλεγε η κυρία φτιάχναμε το ποσό με τα "λεφτά" μας.

 Οι μικροί καταναλωτές σε εργασία: ποια νομίσματα θα χρειαστώ γι'αυτό το προϊόν;

 Και τι χαρά! Οι πολύ ευγενικοί υπάλληλοι του καταστήματος μας κέρασαν χυμό και κρουασάν!


Έτσι, αφου τελειώσαμε με όλα όσα είχαμε να κάνουμε, αποχαιρετήσαμε το κατάστημα.

Στην επιστροφή μας για το σχολείο, περάσαμε να χαιρετήσουμε τον Καπετάν Γιαγλή (Μακεδονομάχο -ήρωα του τόπου μας) και καθίσαμε στην πλατεία να απολαύσουμε τα κεράσματά μας!


Στο τέλος φυσικά πετάξαμε στον κάδο τα σκουπίδια μας!


Ήταν το καλύτερο και πιο ουσιαστικό μάθημα όλης της εβδομάδας! Τα παιδιά το διασκέδασαν και εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν. Μάλιστα, ως δια μαγείας κανένας δεν αντιμετώπισε σήμερα πρόβλημα με τους μήνες και τα νομίσματα. Το καλύτερο μάθημα γίνεται έξω από την τάξη!!!

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους υπαλλήλους του σουπερμάρκετ που μας δέχτηκαν τόσο φιλικά και μας φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο στο κατάστημά τους. Καθίσαμε πάνω  από μια ώρα και , αν και τα ζουζούνια μου ήταν άψογα στη συμπεριφορά τους , δεν ενοχλήθηκαν καθόλου που κατακλύσαμε τους διαδρόμους με τα "νομίσματά" μας.
Σας ευχαριστώ πολύ! Η Ιερισσός μας έχει υπέροχους ανθρώπους!


4 σχόλια:

  1. Μπράβο σας!! Ωραία δραστηριότητα βιωματική και άψογα οργανωμένη!!! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου καλή μου Ιωάννα! Τι ωραία εκδρομούλα, με σίγουρα αποτελέσματα για τα μικρούλια σου σκέφτηκες πάλι; Φαντάζομαι τον ενθουσιασμό τους και τη χαρά τους! Για άλλη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ!!! Δεν θα βαρεθώ ποτέ να το λέω... Με το θεατρικό σας, πώς πάνε οι πρόβες; Ανυπομονώ να σας καμαρώσω! Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη!!!!!!! ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Νικη , καλησπέρα! Σε ευχαριστω πολύ! Με το θεατρικο θα ξεκινήσουμε αυριο τις πρόβες και ευελπιστω να πάνε όλα καλά! Εχουμε βέβαια αρκετο καιρό μπροστά μας! Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!