Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Είμαστε έτοιμοι;(2)

Στο δεύτερο κομμάτι της 6ης ενότητας είδαμε τη Γαλήνη να αφήνει ένα μήνυμα στη μαμά της. Το μήνυμα όμως είχε κάποια λάθη. Έτσι φτάσαμε και στα διαλυτικά, για τα οποία μιλήσαμε και πέρσι.
Αφού εντοπίσαμε εύκολα τα λάθη της Γαλήνης, μιλήσαμε για τους κανόνες των διαλυτικών.

Είναι πολύ ωραίο να διδάσκεις τα διαλυτικά, καθώς τα παιδιά γελάνε με τη μεταμόρφωση των λέξεων χωρίς αυτά.

Συνηθίζω να ξεκινώ με το παρακάτω παράδειγμα:
Χθες έφαγα μερικά πολύ νόστιμα παιδάκια.

Φυσικά η κυρία δεν έγινε κανίβαλος, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει...Ερχονται λοιπόν τα διαλυτικά να μας σώσουν από οποιαδήποτε παρανόηση και η πρόταση μεταμορφώνεται!
Χθες έφαγα μερικά πολύ νόστιμα παϊδάκια.

Συνεχίσαμε εντοπίζοντας και διορθώνοντας τα λάθη στις διαφάνειες 10 ως 15.
Μετά μπήκαμε στο Τ.Ε. και κάναμε κι εκεί την άσκηση που μας έκανε να γελάσουμε πολύ! Λέξεις όπως καίκι και παϊδιά έφεραν μια ταραχή στην τάξη.

Μας έμεινε πολύς χρόνος μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι κι έτσι υποδεχτήκαμε με χαρά έναν καινούριο φίλο και βοηθό στην τάξη μας. Τον επιθεωρητή Διορθωτή!


Για το έγγραφο με τη φιγούρα του επιθεωρητή πατήστε εδώ.
Πέρσι είχαμε αρκετούς ήρωες στην τάξη που μας μάθαιναν πράγματα και μας βοηθούσαν (Πινόκιο, κυρία Αντίθετη, μάγοι του χθες κ.α.). Φέτος , μετά το βάτραχο μας ήρθε και ο επιθεωρητής!
Η ιδέα φυσικά δεν είναι δική μου αλλά μεταφρασμένη απλά από εμένα. Αυτό αλλά και πολύ άλλο υλικό μπορείτε να βρείτε στο Teacher Tipster.
Εκτύπωσα έγχρωμα , έκοψα το περίγραμμα , πλαστικοποίησα και κόλλησα μικρά γλωσσοπίεστρα για λαβές. Εφτιαξα ένα για κάθε παιδί κι ένα μεγάλο για την τάξη.
Ο επιθεωρητής Διορθωτής θα μας βοηθάει να βρίσκουμε τα λάθη που μπορεί να συναντήσουμε στη Γλώσσα, στα Μαθηματικά ή όπου άλλου. Μπήκε λοιπόν στο κουτί της ομάδας.

Στο χρόνο που μας έμεινε αξιοποιήσαμε την πολύτιμη βοήθεια του επιθεωρητή για να βρούμε στην "Ασκηση με διαλυτικά" τα λάθη και να τα διορθώσουμε.



Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο , ούτε και δε γίνεται χωρίς αυτόν. Μα μαζί με το Διορθωτή κάποια παιδιά ίσως αισθάνονται πιο σίγουρα για τον εαυτό τους και αυτό σίγουρα μετράει. Επίσης , είναι διασκεδαστικό να έχεις κάτι διαφορετικό κάποιες μέρες!

Η Παρουσίαση εδώ.


ειμαστε έτοιμοι;(2) from Ioanna Chats
΄
Άσκηση με διαλυτικά τη βρίσκετε εδώ.


7 σχόλια:

  1. Ιωάννα μου, καταπληκτικά όλα!!!Το φύλλο εργασίας απίθανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,πολύ καλή δουλειά.Έχω και εγώ δευτέρα δημοτικού και το blog σου με βοηθάει πολύ.Θα ήελα να σε ρωτήσω πως μεταφράζεις ένα αρχείο pdf στα ελληνικά ?έχεις κάποιο πρόγραμμα?βρήκα και εγώ τη σελίδα με τον επιθεωρητή αλλά δεν μπορώ να τη μεταφράσω.καλή συνέχεια.ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλη χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Αλεξάνδρα ! Σε ευχαριστω πολύ ! Δε μεταφραζω με κάποιο πρόγραμμα. Κάνω αντιγραφ'η την εικόνα , την περνάω στο word και βάζω μπαλονάκι με τη δική μου μετάφραση. Τον επιθεωρητη μπορείς να τον κατεβάσεις από το slideshare. Αν δε γνωρίζεις πώς γίνεται δες εδω: http://taksiasterati.blogspot.gr/2013/11/slideshare.html#.UsKLRGaTvIU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Ιωάννα, σε ευχαριστούμε πολύ για το υλικό σου και τις φοβερές ιδέες σου! Τι τάξη έχεις φέτος; Μπήκα στην ιστοσελίδα με τον επιθεωρητή και δεν βρήκα κάπου την εικόνα για να κάνω αντιγραφή. Ούτε στο slideshare. Το έχεις βάλει εκεί; Σε ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια και καλές γιορτές! Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια! Εχω Στ' φέτος. Τον επιθεωρητη κι εγω τον εψαξα τωρα και δεν τον βρηκα. Τον ξανανεβάζω λοιπόν. Ψάξε στην αναρτηση να ον βρεις.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ, Ιωάννα! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία! Χριστίνα

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!