Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Γλώσσα Ε΄τάξη-Υποστηρικτικό υλικό

Μετά από πάρα πολύ καιρό επιτέλους κάνω ακόμη μια ανάρτηση, αυτή τη φορά για την Ε΄τάξη. Έχω φτιάξει  κάποιο υποστηρικτικό υλικό για το μάθημα της Γλώσσας και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. 
Κάθε πακέτο περιλαμβάνει ασκήσεις πάνω σε γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα , σε λεξιλόγιο και ορθογραφία , αλλά και δραστηριότητες παραγωγής λογού. Σε κάποιες ενότητες έχω και υλικό διακόσμησης για την τάξη (αφίσες) , αλλά όχι για όλες, μιας και κυκλοφορεί τόσο πλούσιο υλικό στο διαδίκτυο που το θεώρησα περιττό να βάλω κι εγώ τα δικά μου (που άλλωστε δεν είναι και τόσο φροντισμένα αισθητικά). 
Τις ασκήσεις αυτές τις δουλεύω τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι. Συνήθως γίνεται η μισή άσκηση στην τάξη (για να σιγουρευτώ ότι την κατανόησαν) και η άλλη μισή πάει στο σπίτι για εξάσκηση. Επιλέγω ο όγκος της δουλειάς να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλος για το σπίτι. 
Το υλικό φυσικά σε κάποιες ενότητες είναι αρκετά ογκώδες. Δεν κάνω πάντοτε όλες τις ασκήσεις, αλλά επιλέγω ανάλογα με τις ανάγκες της τάξης και του εκάστοτε μαθητή. Το επιπλέον υλικό άλλωστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό απασχόλησης για τις φορές που λείπουμε ή που θέλουμε να εστιάσουμε σε κάποιον μαθητή ατομικά και να απασχολήσουμε το υπόλοιπο τμήμα ήσυχα.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα ενημερώνεται συνεχώς με νέο υλικό για τις επόμενες ενότητες (αλλά και για τις υπάρχουσες).Έτσι , όσοι ενδιαφέρεστε,  αποθηκεύστε την στους σελιδοδείκτες σας ή στο pinterest.

Ενότητα 1     (Ο φίλος μας το περιβάλλον)
Ενότητα 2     (Η ζωή στην πόλη)
Ενότητα 4     (Τα ζώα που ζουν κοντά μας)
Ενότητα 6     (Οι φίλοι μας , οι φίλες μας)
Ενότητα 7     (Μουσική)
Ενότητα 9     (Βιβλία, βιβλιοθήκες)
Ενότητα 10    (Μυστήρια και επιστημονική φαντασία)
Ενότητα 11    (Παιχνίδια)

Ως την επόμενη φορά...

4 σχόλια:

 1. Ιωάννα, συγχαρητήρια για την εξαίρετη δουλειά σου! Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές από τις ιδέες σου σε διάφορες τάξεις του δημοτικού και πάντα είχαν αποτέλεσμα. Τα φύλλα εργασίας ειδικά είναι τόσο προσεγμένα και εστιασμένα στην ουσία του κάθε μαθήματος που βοηθούν ακόμα και τους μαθητές που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν με επιτυχία! Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι το υλικό σου μαζί μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιώτα μου , σε ευχαριστω πολύ για τα τόσο εμψυχωτικά σου λόγια!!! Καλή συνεχεια και μια υπεροχη σχολικη χρονιά εύχομαι!

   Διαγραφή
 2. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη δουλειά που κάνατε ! Εγώ, σαν μαμά, μπορώ να βρω κάπου και τις λύσεις γιατί σε κάποια πράγματα δεν είμαι σίγουρη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε όσες ενότητες έχω ανεβάσει και τις λύσεις μαζί μόνο. Δυστυχώς είναι αρκετα χρονοβόρα διαδικασία η δημιουργία υλικού και το φυλλάδιο με τις λύσεις θα την καθυστερούσε ακόμα περισσότερο.

   Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!