Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

2η Συνάντηση με τους γονείς

Συναντηθήκαμε όλοι και πάλι την Παρασκευή για να μιλήσουμε και να ενημερωθούμε για τα παρακάτω θέματα :
  • Γενική πρόοδος
  • Πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης "Τα αθλήματα"
  • Ελεγχος συμπεριφοράς
  • Χριστουγεννιάτικο θεατρικό
  • Παρουσίαση του xtramath
  • Ενημέρωση ατομικά
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ
Προχωράμε αργά , αλλά σταθερά.
Δε βιαζόμαστε και προσπαθούμε να κατακτήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Δεν αμελούμε την καθημερινή εξάσκηση για 5 λεπτά προφορικά στα μαθηματικά (αρίθμηση, μισά) και την αναγνωση και ορθογραφία στη Γλώσσα. Μπήκαμε στην παραγωγή λόγου , προσπαθώντας να αναπτύξουμε και το γραπτό μας λόγο. Στόχος μας οι σωστές προτάσεις. Δεν επιμένουμε στην ορθογραφία , αλλά στη σωστή έκφραση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Στην ευέλικτη ζώνη αποφασίσαμε με τον πολύ καλό και άξιο συνάδελφο της γυμναστικής να ασχοληθούμε με τα αθλήματα. Στο πρώτο κομμάτι θα ασχοληθούμε με τα αθλήματα της αρχαιότητας και θα γνωρίσουμε από κοντά την αρχαία Ολυμπία και τους Δελφούς. Στο τέλος όλων  των δραστηριοτήτων θα παρουσιάσουμε και τους αγώνες.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για τον έλεγχο της συμπεριφοράς αποφάσισα να λειτουργήσω ένα σύστημα πριμοδότησης , εστιάζοντας κυρίως στη θετική συμπεριφορά και προσπαθώντας να εμπνεύσω κινήσεις καλής θέλησης. Όλο το σύστημα θα μπορείτε να το δείτε όταν το ανεβάσω την επόμενη εβδομάδα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ
Η τάξη μας έχει αναλάβει μαζί με την Α΄να παρουσιάσουν κάτι στη γιορτή των Χριστουγέννων. Εμείς θα παρουσιάσουμε το θεατρικό "Όνειρο στο χιόνι" της Σοφίας Αδάμου. Το θεατρικό και όλα όσα θα χρειαστούμε θα τα βρείτε εδω.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ XTRAMATH
Σε κάποια από τις πολλές αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο βρήκα το πολύ καλό πρόγραμμα xtramath. Είναι ένα πρόγραμμα εξάσκησης στις πράξεις που με τη συχνή χρήση του αποκτάμε όλο και περισσότερους αυτοματισμούς στην πρόσθεση και την αφαίρεση και αργότερα και στον πολλαπλασιασμό. Εγώ έφτιαξα λογαριασμό για την τάξη με όλα τα παιδιά και μπορεί κάθε παιδί να μπαίνει με τον κωδικό του και να εξασκείται όποτε θέλει. Όσο πιο συχνά , τόσο το καλύτερο. Οι κριτικές από συναδέλφους του εξωτερικού είναι πολύ επαινετικές και μάλιστα το χρησιμοποιούν καθημερινά σαν επιπλέον εξάσκηση. Επίσης,  κάποιος γονιος μπορεί να δημιουργήσει και δικό του κωδικό για τα παιδιά του. Ρυθμίζουμε το επίπεδο (1 είναι η Α΄, 2 η Β΄κ.ο.κ.) και αποθηκεύουμε τους κωδικούς. Με αυτούς μπαίνουμε και εξασκούμαστε. Τα αποτελέσματα έρχονται είτε σε μένα (για την τάξη μου) είτε στο γονιό που δημιουργησε τους κωδικούς. Στην αρχή μπορεί να φανούν λίγο απαιτητικά , αλλά με την ενασχόληση ο ρυθμός και το επίπεδο ανεβαίνει. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείτε μαζί μου.
Η σελίδα είναι αυτη: http://xtramath.org/

Βήμα βήμα:
Μπαίνω στο xtramath.org. Βλέπω αυτό.
Πατώ στο sign in πάνω δεξιά.

Μετά με πηγαίνει σε αυτή τη σελίδα.

Eλέγχω ότι είναι πατημένο το πράσινο κουτί που λέει students.
Στο πάνω κουτί πληκτρολογώ το mail που σας έδωσα: paramy8enia@gmail.com .
Στο δεύτερο κουτί πληκτρολογώ το ψευδώνυμο του παιδιού που σας έδωσα.
Και στο τρίτο κουτί τον 4ψήφιο κωδικό του παιδιού, που επίσης σας έδωσα.


Το ξέρω πως το έχω πει πολλές φορές , αλλά για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους γονείς της τάξης μας για τη συνεργασία και τη στήριξή τους σε όλα όσα επιχειρούμε. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συνεργάζομαι μαζί σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!