Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πού είναι ο Άρης; 5,6

Εχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα και τα πράγματα κυλάνε όλο και πιο όμορφα στην ταξη!

Χθες και σήμερα συνεχίσαμε με την πρώτη ενότητα βλέποντας τον Αρη και τη Μαρίνα στην παραλία και γνωρίζοντας νέες παρεούλες. Τα παιδιά έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν όλο και πιο καλά τις παρεούλες και με μεγαλύτερη ευκολία πλέον φτιάχνουμε μικρές λέξεις.

Αφού επεξεργαστήκαμε τις εικόνες και δουλέψαμε στις ασκήσεις της παρουσίασης και του Τ.Ε. , παίξαμε με τα καρτελάκια μας.


Μοίρασα σε όλα τα παιδιά τα καρτελάκια τους με όλες τις συλλαβές που κάναμε ως τώρα. Φώναζα εγώ μια συλλαβή και τα παιδάκια έβρισκαν και σήκωναν το αντίστοιχο καρτελάκι.

Μετά προσπαθήσαμε να φτιάξουμε λέξεις με τις νέες παρεούλες, επισημαίνοντας πάντα τι προηγείται. Αφού γράφαμε τη λέξη με τα καρτελάκια , για περισσότερη εξάσκηση στη γραφή τους, δουλέψαμε και στα πινακάκια μας αντιγράφοντας τις λέξεις που φτιάχναμε.





Πού είναι ο Άρης;5 Πορεία διδασκαλίας
Εδώ από Drive.



πού είναι ο άρης (5),πο,το,ο from Ioanna Chats

Πού είναι ο Άρης;6 Πορεία διδασκαλίας
Εδώ από Drive.





2 σχόλια:

  1. καλησπερα!!!Πόσες μέρες είναι καλό να μένουμε σε κάθε παρεούλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Κοιτάξτε! καθένας έχει και εκτιμά το τμήμα του διαφορετικά. Προσωπικά αφιέρωνα μια μέρα για κάθε σελίδα (κάθε καινούργια παρεούλα). Αλλοι το κάνουν πιο αργά , άλλοι πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει λάθος. Ανάλογα με το επίπεδο του τμηματος και την όρεξη των παιδιών προσαρμόζουμε και το χρόνο επιμονής.

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!