Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πώς κατεβάζω από το slideshare παρουσιασεις και έγγραφα;

Πολλοί με ρωτάτε πώς κατεβάζουμε από το slideshare τις παρουσιάσεις και τα έγγραφα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Πρώτα πρέπει να έχουμε λογαριασμό στο slideshare,  που είναι δωρεάν. Μπαίνουμε λοιπόν στη διεύθυνση http://www.slideshare.net/


Πατάμε το κουμπί πάνω δεξιά που λέει Sign up. Θα μας βγάλει αυτή την καρτέλα.
Αν έχουμε λογαριασμό στο facebook  η διαδικασία θα γίνει αυτόματα μόλις πατήσετε το κουμπί του facebook , με την προϋπόθεση ότι εκείνη τη στιγμή είστε συνδεδεμένοι.
Αν δεν έχετε λογαριασμό στο facebook συμπληρώνετε την ίδια κάρτα με το username και το password.Θα πρέπει να τα σημειώσετε κάπου που θα τα βρίσκετε εύκολα (ή ρυθμίστε το μέσω του υπολογιστή για να σας θυμάται).

Ολοκληρώνοντας και αυτή τη διαδικασία θα μεταφερθείτε στην αρχική σας σελίδα στο slideshare.

Εδώ βλέπετε τη δική μου αρχική σελίδα.
Από εδώ μπορείτε από τη μηχανή αναζήτησης που βρίσκεται πάνω στο κέντρο περίπου να πληκτρολογήσετε αυτό που ψάχνετε να βρείτε. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι και πολύ χρήσιμος , καθώς πρέπει να πληκτρολογήσετε ακριβώς όπως είναι το όνομα κάποιου εγγράφου για να το βρειτε (τόνοι, συντμήσεις κτλ.). Δουλεύει καλύτερα στα αγγλικά , αλλά για αγγλικά εγγραφα.

Τώρα ας δούμε πώς κατεβάζουμε.
Ας πούμε πως βρίσκεστε σε μια σελίδα ή ιστολόγιο και βρίσκετε κάποιο έγγραφο ή παρουσίαση που σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε περισσότερο ή να τη φυλάξετε στο αρχείο σας.
Στο παραθυρο που βλέπετε την παρουσίαση ή το έγγραφο κάτω αριστερά έχει ένα κουμπί slideshare με 2 ανθρωπάκια. Το πατάτε και μεταφέρεστε στο slideshare  εκεί που είναι αποθηκευμένο το συγκεκριμένο έγγραφο. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε πρώτα. Αν είστε συνδεδεμένοι στο facebook και έχετε επιλέξει να μπαίνετε έτσι, θα σας βάλει αυτόματα.

Εδώ τώρα μπορείτε να κατεβάσετε το έγγραφο πατώντας το κουμπί πάνω που λεει save. Στην καρτέλα που σας βγάζει πατάτε αποθήκευση και έτσι τώρα το έγγραφο είναι δικό σας.

Αν θέλετε να παρακολουθείτε κάποιους χρήστες που ανεβάζουν πράγματα που σας ενδιαφέρουν πατάτε το κουμπί follow και έτσι θα ενημερώνεστε όταν κάτι ανεβαίνει από αυτό το χρήστη.

Εύχομαι να ήμουν κατανοητή και να βοήθησα. Αν συναντήσετε κάποιο πρόβλημα , μου στέλνετε στο mail ή στα σχόλια και θα το συμπληρώσω.
 

5 σχόλια:

  1. Κατατοπιστική η ανάρτηση. Μια επισήμανση μόνο. Δεν μπορούμε πάντα να κατεβάσουμε αυτό που θέλουμε, γιατί πολλοί δεν επιτρέπουν την αποθήκευση των παρουσιάσεων ή των εγγράφων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά! Μόνο όσα είναι επιτρεπτα από τους χρηστες. Σωστη η παρατηρηση.

      Διαγραφή
  2. Ιωάννα είσαι πραγματικά υπέροχη!!Έχεις φανταστικές ιδέες!!Συγχαρητήρια!!Μπορείς σε παρακαλώ να διορθώσεις ένα αρχείο pdf στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς γιατί όταν πατήσω save δεν ανοίγει και λέει ότι έχει κάποια ζημιά το αρχείο. Είναι πολύ καλή ιδέα και θέλω πολύ να την εφαρμόσω στην τάξη μου!! Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά!!! Θα το κοιτάξω το αρχειο....

      Διαγραφή
    2. Δεν εχω βαλει κάποιο pdf...ειναι όλα word και Powerpoint...αν μπορείς να μου πεις το όνομα του αρχείου, γιατί δεν ξερω ποιο εννοεις. Το PP πάντως με τις καρτέλες δουλεύει κανονικά.

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!