Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Συνεντευξη: Πώς περάσατε στις διακοπές των Χριστουγέννων;

Πρώτη ανάρτηση για το 2014!
Καλή χρονιά σε όλους και όλες με υγεία και αγάπη. Αυτά χρειαζόμαστε. Όλα τα άλλα έρχονται πολύ μετά!

Μετά από τόσες μέρες χαλάρωσης θεώρησα λίγο βάρβαρο τόσο για τα παιδιά όσο και για μένα να μπούμε κατευθείαν στο "ψητό". Αποφάσισα λοιπόν να κάνουμε μερικές δραστηριότητες έξω από τα βιβλία που θα μας βάλουν στη ρουτίνα μας πιο ομαλά.

Αρχικά , αφού είπαμε τις ευχές μας για το νέο έτος και για όλους αυτούς που γιόρταζαν μέσα στις γιορτές, διορθώσαμε τις ασκησούλες που είχαμε για τα Χριστούγεννα. Όλα τα παιδιά πήραν από ένα στυλό (τους αρέσει πολύ να γραφουν όπως η κυρία!) και ξεκινήσαμε.
Επαναλάβαμε τους κανόνες σε κάθε άσκηση που συναντούσαμε και πριν τελειώσει το πρώτο δίωρο είχαμε ολοκληρώσει το διόρθωμα. Τα παιδιά φυσικά διόρθωναν με μολύβι τα λαθάκια τους και έβαζαν ένα τικ με το στυλό για να δείξουν ότι διορθώθηκε.

Συνεχίσαμε με τη συνέντευξη. Πήρα την ιδέα από εδώ , καθώς μου άρεσε πολύ σαν πρώτη δραστηριότητα.
Ετοίμασα λοιπόν το έγγραφο "Επιστροφή από τα Χριστούγεννα" που έχει διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα όσα έζησαν τα παιδιά μέσα στις διακοπές τους. Χωριστήκαμε σε ζευγάρια των 2 ατόμων και σύμφωνα με τη θέση μας πήραμε συνέντευξη από τον απέναντί μας. Όταν ολοκλήρωσαν οι πρώτοι, πήραν τη θέση του δημοσιογράφου οι υπόλοιποι και έκαναν το ίδιο. Η δραστηριότητα άρεσε πολύ στα παιδιά.



Επιστροφή από τα Χριστούγεννα.



4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία το διαμόρφωσες Ιωάννα. Καλή και δημιουργική χρονιά και χρόνια πολλά για τη χθεσινή ονομαστική σου γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχήν χρόνια πολλά για τη γιορτούλα σου, πάντα χαρούμενη, δημιουργική και γερή !!!!
    η δραστηριότητα φοβερή !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!