Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Λύνω προβλήματα με ζωγραφική και παιχνίδια (2), κεφ.3

Μετά τη χθεσινή μου απογοήτευση , κάτι έπρεπε να κάνω. Αποφάσισα λοιπόν να δουλέψουμε στην τάξη ομαδικά φτιάχνοντας προβλήματα με ζωγραφική και παίζοντας με τα ζάρια (όπως λέει και ο τίτλος).
Το φύλλο εργασίας έγινε στο σχολείο μέχρι το κομμάτι που είναι για το σπίτι. Δε δουλέψαμε στο βιβλίο σήμερα.
Στην πρώτη δραστηριότητα τα παιδιά με τα υλικά που τους έδωσα έπρεπε να σκεφτούν ένα πρόβλημα, να το διατυπώσουν , να το ζωγραφίσουν και να το λύσουν.
Μοίρασα σε κάθε ομάδα τα εξής υλικά: 1η ομάδα ξυλομπογιές (κοκκινες και πράσινες), 2η ομάδα συρματα πίπας (κοκκινα και πράσινα), 3η ομάδα ξυλάκια αριθμητικής (κίτρινα και μοβ) , 4η ομάδα μπισκότα (σοκολάτας και βουτύρου- που περίσσεψαν από τη χθεσινή συνάντηση)
Όλα ήταν από 2 είδη με διαφορετικό πλήθος , για να δουλέψουν πρόσθεση ή αφαίρεση(π.χ. 7 κόκκινες και 12 πράσινες ξυλομπογιές).

Μπορώ να πω ότι το χάρηκαν πολύ κι εγώ το ίδιο.









Κάποιες ομάδες χρειάστηκαν περισσότερη βοήθεια από άλλες , αλλά όλες ολοκλήρωσαν λαμπρα την εργασία.

Στη 2η δραστηριότητα χρησιμοποιήσαμε ζάρια. Ένα σε κάθε ομάδα. Εδώ λίγο έγινε ένας πανικός! Μπερδεύτηκαν λίγο με τις σειρές και έπρεπε να σβήσουμε και να ξαναρίξουμε το ζάρι από την αρχή , αλλά το καταφέραμε κι αυτό! Περιττό να πω βέβαια πως δεν κάθισα δευτερόλεπτο.
Στην τελευταία δραστηριότητα (την ολοκλήρωσαν δυστυχως μόνο οι 3 από τις 4 ομάδες , καθώς η μια καθυστέρησε πολύ με τις προηγούμενες δραστηριότητες) χρησιμοποιήσαμε και πάλι το ζάρι. Εύκολη και αυτή και άρεσε πολύ! Στο τέλος  φυσικά φάγαμε όλοι και από ένα μπισκότο για τον κόπο μας.
Για το σπίτι έβαλα 2 ασκήσεις "σηκω και ερεύνα". Είναι ασκήσεις που θέλω να πιστεύω ότι θα τους αρέσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!