Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Με το σεις και με το σας (3), σελ.25-26

Το τελευταίο κομμάτι αυτής της ενότητας το έκανα σε δυο μέρες , αξιοποιώντας το 2ωρο της Πέμπτης και το μονόωρο της Παρασκευής.
Το πρώτο κομμάτι είναι ως τη διαφάνεια 7. Εδώ ασχοληθήκαμε με αρκετά απαιτητικές δραστηριότητες , ωστόσο μπορέσαμε να τις ολοκληρώσουμε. Η δραστηριότητα 6 ήταν αρκετά διασκεδαστική,
αφού τα παιδιά έπρεπε να εντοπίσουν τις μονοσύλλαβες , δισύλλαβες κ.ο.κ λέξεις και να χρωματίσουν ανάλογα.
Η δραστηριότητα 7 μπέρδεψε λίγο τα παιδιά και χρειαστήκαμε λίγη ώρα να μπούμε καλά στο νόημα. Βοήθησε πολύ το να χωρίζουμε τις λέξεις σε συλλαβές με μαξιλαράκια.
Το δεύτερο κομμάτι ξεκινά με τη διαφάνεια 8. Αφού διαβάσαμε το παραμυθάκι  που σκαρφίστηκα με τον τόνο, παίξαμε φωνάζοντας "Τόνε, έλα" στις επόμενες διαφάνειες (ως και την 11). Τα παιδιά κατάλαβαν αμέσως πως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη σημασία κάποιων λέξεων , αν δε βάλουμε τόνο.
Η δραστηριότητα 5 του τετραδίου εργασιών μετά από αυτό μας φάνηκε παιχνιδάκι. Περιττό να πω πως φωνάξαμε όλες τις φορές τον τόνο!
Συνεχίσαμε με τις δραστηριότητες των διαφανειών 19-24. Το ποιηματάκι της δραστηριότητας 8 του βιβλίου δεν την έκανα. 1ον δεν είχα αρκετό χρόνο και 2ον δε θεώρησα πως μας δίνει κάτι που χρειαζόμαστε. Δε δίδαξα πως οι λέξεις τονίζονται μέχρι και την προπαραλήγουσα (νομίζω πως παραπάει για Β΄τάξη).
Την Πέμπτη έδωσα ένα μικρό φύλλο εργασίας σαν εξάσκηση όσων κάναμε στο σχολείο.

Φύλλα εργασίας ενότητας


με το σεις και με το σας (3) from Ioanna Chats

Την  Παρασκευή έδωσα ένα επαναληπτικό φύλλο εργασίας σε όσα θεώρησα σημαντικά στη 2η ενότητα. Άλλωστε αύριο ετοιμάζουμε τοστάκι!
Φύλλο εργασίας 

2 σχόλια:

  1. Ιωάννα, δε δουλεύει το link για το τοστακι! Αν μπορείς, διόρθωσέ το σε παρακαλώ! Ευχαριστώωωω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για την επισήμανση! Νομιζω ότι τωρα ειναι οκ!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!