Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στο δρόμο για το σχολείο (3) , σελ.18-20

Παρασκευούλα σήμερα και αν δε με ταλαιπωρουσε και το κρύωμα θα ήταν σουπερ!
Anyway...
Παρακατω έχω μια παρουσίαση με την πορεία διδασκαλίας για το 3ο και τελευταίο κομμάτι της 1ης ενότητας.
Το κείμενο απλό και εύκολο (αφού εξηγήσουμε το κυλιομένο σε όσα δεν το ξέρουν). Ο αγαπημένος Ροντάρι πάντα κατεφέρνει να εξάπτει τη φαντασία των μικρών ζουζουνιών.

Οι ερωτήσεις εύκολες , κυλάνε γρήγορα χωρίς πρόβλημα.
Η άσκηση με τη Βάγια την κουκουβάγια που ο αέρας της φύσηξε τις λέξεις θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη διατύπωση, αλλά το προσπερνώ. 
Επίσης , στην ίδια άσκηση τους έβαλα να αντιγράψουν μόνο την μπερδεμένη λέξη σωστά και όχι όλη την πρόταση. Αν για μια ανούσια άσκηση πρέπει να φάω ένα 20λεπτο , για τις σημαντικές τι θα κάνω;
Περνώντας στο τετράδιο, οι ασκήσεις ήταν αρκετά ευχάριστες. Στην άσκηση 3 χωρίσαμε τις λέξεις σε συλλαβές και μετά τις φυσήξαμε για να μπερδευτούν. Απλή , ωραία και άσκηση που άρεσε στα παιδιά. Η άσκηση 4 ήταν λίγο πιο απαιτητική, αλλά εξίσου διασκεδαστική (όσο μπορεί να είναι μια άσκηση που πρέπει να γράψεις...)
Τέλος κάναμε την άσκηση 8 του βιβλίου με τα μεταφορικά μέσα. Συζητήσαμε και για τις εμπειρίες μας με αυτά αλλά και τους πόθους μας να ταξιδέψουμε με όσα δεν έχουμε ως τώρα. (τις λέξεις της άσκησης 8 τις έχουμε για ορθογραφία και αντιγραφή).
Το ποίημα το διαβάσαμε όλοι μαζί , αλλά να πω την αμαρτία μου δεν είχα χρόνο για παραπάνω δραστηριότητες.

 Η Παρουσίαση εδώ.






στο δρόμο για το σχολείο (3) from Ioanna Chats 
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!