Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Επανάληψη προπαίδειας σε πασχαλινό πνεύμα!

Εχοντας τελειώσει με όλες τις προπαίδειες αποφάσισα σήμερα να κάνουμε μια πασχαλινή επανάληψη συνδυάζοντας τα μαθηματικά και τη δύσκολη προπαίδεια με την κατασκευή πασχαλινών αυγών , αφού και στη Γλώσσα ασχοληθήκαμε με τις οδηγίες πασχαλινών κατασκευών.
 
Χρησιμοποίησα έτοιμα κομμένα αυγά σε αφρώδες χαρτι (από γνωστό παιχνιδάδικο) και έγραψα από τη μια πλευρά τον πολλαπλασιασμό 2 αριθμών . Την πίσω πλευρά την άφησα κενή για να την στολίσουν τα παιδιά.
 Η αλήθεια είναι πως διάλεξα τα δύσκολα ζευγάρια πολλαπλασιασμού, αυτά που τα παιδιά συνήθως δυσκολεύονται να μάθουν. Ισως έτσι τα καταφέρουν καλύτερα.
 
Το παιχνίδι
Εστρωσα όλα τα αυγά από την ανάποδη , ώστε να μη φαίνεται ο πολλαπλασιασμός.
 
Τα παιδιά με τη σειρά διάλεγαν ένα αυγό και το γυρνούσαν ανάποδα για να δουν τον πολλαπλασιασμό.
 
 
Αν το έβρισκαν σωστά (και σχετικά γρήγορα) , έπαιρναν το αυγό για να το στολίσουν. Αν έκαναν λάθος ή αργούσαν πάρα πολύ , επέστρεφαν στη θέση τους περιμένοντας να ξαναέρθει η σειρά τους.
 
 
 
 
Με αυτόν τον τρόπο άλλα παιδιά στόλισαν 2 αυγά , άλλα 3 και άλλα 4. Διευκρίνισα ωστόσο πως τα αυγά που στόλισαν δεν είναι ακόμα δικά τους. Το παιχνίδι θα παραμείνει στην τάξη μέχρι και την επόμενη Παρασκευή που κλείνουμε. Κάθε μέρα θα παίζουμε το παιχνίδι για να προπονηθούμε και την Παρασκευή θα είναι ο μεγάλος τελικός.
 
Την Παρασκευή λοιπόν ο καθένας με το καλαθάκι του (που έχω σκοπό να φτιάξουμε) θα προσπαθήσει να απαντήσει σωστά και γρήγορα σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί. Πάλι με τη σειρά θα διαλέγουν αυγό και θα απαντάνε. Αν είναι σωστό θα το βάζουν στο καλαθάκι τους , αν όχι θα επιστρέφουν στο τέλος της σειράς, περιμένοντας να ξανάρθει η σειρά τους να διαλέξουν.
 
Με αυτόν τον τρόπο θέλω να πείσω και τα παιδιά που δεν προσπάθησαν όσο μπορούν να μάθουν την προπαίδεια των αριθμών που δε γνωρίζουν ακόμα καλά.
 
Το παιχνίδι άρεσε πολύ στα παιδιά και μάλιστα με έβαλαν να υποσχεθώ πως θα το παίζουμε σίγουρα κάθε μέρα.
 
 
   




6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό φύλλο εργασίας!!!!Ιωαννίτσα μου, το παίρνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεύθερα Ελένη μου! Πόσο πιο όμορφα γίνονται τα επετειακα ε?

      Διαγραφή
  2. Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε πού θα βρούμε αυτά τα αυγά;Έχω φάει τον τόπο και δεν τα βρίσκω...Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είχα βρει τότε στο μεγαλο γνωστό παιχνιδάδικο εκεί που έχει τα είδη κατασκευών. Δεν ξέρω αν τα βγάζει ακόμη. Δεν είναι δύσκολο ωστόσο να τα κόψετε σε αφρωδες χαρτί χρησιμοποιώντας κάποιο πατρόν. Καλήξ συνέχεια!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!