Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο δικός μας Αϊ-Βασίλης-πορτραίτο

Μετά από όλα όσα είπαμε στη Γλώσσα για το δικό μας Αϊ-Βασίλη , τη μελέτη των χαρακτηριστικών του σε σύγκριση με αυτά του Santa Claus και το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, αποφάσισα στην ώρα των εικαστικών να ασχοληθούμε με το πορτραίτο του.
Ειμαι κατά των φωτοτυπημένων σχεδίων για ζωγραφική (δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ), αλλά σήμερα έκανα μια εξαίρεση. Μοίρασα λοιπόν στα παιδιά την παρακάτω εικόνα και τα άφησα ελεύθερα να χρωματίσουν. Όλα φυσικά θυμόνταν την καστανή γενειάδα , την αδύνατη σιλουέτα και το φωτοστέφανο!
Την εικόνα τη βρήκα εδώ.

Ξεκινήσαμε λοιπόν να χρωματίζουμε.



Για να κάνουμε πιο έντονο το φωτοστέφανο (κι επειδή Χριστούγεννα είναι και η χρυσοσκονη πάει ΠΑΝΤΟΥ!) , απλώσαμε ατλακόλ στο φωτο στέφανο και ρίξαμε από πάνω μπόλικη χρυσόσκονη.




Την ιδέα την πήρα από κάποια άξια συνάδελφο του Πλανήτη από αντίστοιχη εργασία για τον  Αγιο Δημήτριο. Δυστυχώς δε θυμάμαι ποια ήταν.
Βάψαμε και το περίγραμμα της εικόνας σε καφετιές αποχρώσεις για να μοιάζει με ξύλο.
Τα πορτραίτα του δικού μας Αγιου Βασίλη ήταν έτοιμα.

 

2 σχόλια:

  1. Είσαι φοβερη και ακουραστη...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!
    πες μου σε παρακαλώ για την Β ταξη συνεχιζεις κάπου τα μαθήματα όλης της χρονιας; γιατί στο 2013 σταματας στο Δεκέμβρη ... σευχαριστώ παντως ,με βοηθάς πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Η Β τάξη συνεχίζεται στο Γεναρη του '14 (σχολική χρονιά '13-'14). Αν καταλαβα καλά αυτο που με ρωτάς.

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!