Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τα επίθετα-Ποπο κόσμος που περνά!

Αφού δουλέψαμε χθες με τις περιγραφές , σήμερα αποφάσισα να αφιερώσω το δίωρο στη γνωριμία μας με τις μαγικές λέξεις, τα επίθετα.

Δουλέψαμε μόνο στα φύλλα εργασίας και όχι στο βιβλίο.
Ξεκινήσαμε βλέποντας στην παρουσίαση πόσο μαγικά δουλεύουν τα επίθετα. Πώς μπορούν να μεταμορφώσουν κάτι στη στιγμή.

Για του λόγου το αληθές, έβαλα μερικές δραστηριότητες μέσα στα φύλλα εργασίας. Αρχικά ζωγραφίσαμε ένα αστέρι. Μετά ένα μικρό αστέρι και τέλος ένα μικρό, γαλάζιο αστέρι. Τα παιδιά μπόρεσαν να δουν τη ζωγραφιά τους να μεταμορφώνεται καθώς οι μαγικές λέξεις έμπαιναν στη φράση.

 Στη συνέχεια διαβάσαμε τον κανόνα για τα επίθετα και τον χρωματίσαμε. Είπαμε πως τα επίθετα είναι στολίδια των ουσιαστικών και μας δείχνουν πώς είναι αυτά.
Κάναμε ακόμα μια δραστηριότητα με ζωγραφική εντοπίζοντας τις μαγικές λέξεις και παρατηρώντας τις ζωγραφιές μας να αλλάζουν με αυτές. Συγκρίναμε την 1η εικόνα με τη 2η και την τελευταία.

Και αφού τα επίθετα είναι στολίδια , τι πιο ταιριαστό από το να στολίσουμε ένα δέντρο με τετοια στολίδια. (τα φύλλα εργασίας τα εκτύπωσα όλα μπρος πίσω , εκτός από την τελευταία σελίδα που την εκτύπωσα σε κόκκινο, κίτρινο και μπλε χαρτί).
Κάθε παιδί έβαψε αρχικά το δέντρο του.
Στη συνέχεια , σε κάθε στολίδι έγραψε μια μαγική λέξη , που να δείχνει πώς μπορεί να είναι ένα δέντρο. Τα παιδιά έχουν φαντασία και ευφάνταστα επίθετα κατέκλυσαν την τάξη μας! Κόψαμε τα στολίδια και στολίσαμε με αυτά το δέντρο μας!


Συνεχίσαμε εντοπίζοντας τις μαγικές λέξεις μέσα σε προτάσεις και χρωματίζοντάς τες κόκκινες.

Στην επόμενη άσκηση έπρεπε να βρούμε όμορφα και ταιριαστά επίθετα για τα υπογραμμισμένα ουσιαστικά κάθε πρότασης. Χτύπησε όμως το κουδούνι και πήραμε την υπόλοιπη άσκηση για το σπίτι μαζί με μια ακόμη. Τα υπόλοιπα θα τα συνεχίσουμε αύριο στην τάξη.

Τα επίθετα-Παρουσίαση
Εδώ από Drive.



7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολύ, Κώστα! Δούλεψε πολυ καλά η δραστηριότητα!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Δεν έχω βγάλει τις λύσεις των ασκήσεων. Το υλικό απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς. Αν αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία , επικοινωνήστε στο mail μου , για να σας κατευθύνω.

      Διαγραφή
  3. Τελειες δραστηριοτητες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Σ ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!