Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Πόπο! Κόσμος που περνά!(2)

Συνεχίσαμε στη 12η ενότητα σήμερα κάνοντας το κείμενο "Το αστέρι των Χριστουγέννων".
Διαβάσαμε πρώτα 2 φορές το κείμενο , μια εγώ και μια τα παιδιά μόνα τους. Μετά δουλέψαμε τις λεπτομέρειες της ιστορίας βρίσκοντας και υπογραμμίζοντας κάποια κομμάτια με χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο εύκολη η κατανόηση μεγάλων κειμένων και η περίληψή τους.
Συνεχίσαμε απαντώντας στις ερωτήσεις προφορικά και εντοπίζοντας στο κείμενο την απάντηση. Κυκλώσαμε τις απαντήσεις και κάποιες τις δώσαμε και γραπτά.
Η ιστορία άρεσε πολύ στα παιδιά , αν και το τέλος τα στεναχώρησε αρκετά. Μιλήσαμε για τη Μαρία και τον Ιωσήφ και τους 3 μάγους , που τα παιδιά εύκολα αναγνώρισαν μέσα στην ιστορία.
Συνεχίσαμε με την άσκηση του βιβλίου όπου έπρεπε να βρούμε το υποκείμενο (ποιος) και το ρηματικό μέρος των προτάσεων (τι κάνει;). Αρχικά το δουλέψαμε προφορικά σαν παιχνιδάκι μέσα στην τάξη. Πρώτα τους έδωσα εγώ μερικές προτάσεις κι έπρεπε να βρουν τα 2 κομμάτια (ποιος και τι κάνει). Στη συνέχεια άφησα τα παιδιά να φτιάξουν όνα τους προτάσεις και να αναγνωρίσουν τα 2 κομμάτια σε αυτές.
Η άσκηση τους άρεσε πάρα πολύ! Κάναμε και αυτήν του βιβλίου (που για άλλη μια φορά ο χώρος για να γράψουμε ήταν ελάχιστος) και του τετραδίου εργασιών.

Φύλλο εργασίας


πόπο κοσμος που περνά! (2) from Ioanna Chats

Την Παρασκευή είχα δώσει ένα επαναληπτικό φύλλο  στα επίθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!