Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ετοιμασίες για το ταξίδι (2)

Το μονόωρο της Παρασκευής είναι πάντα δύσκολο. Ή πρέπει να τρέξεις για να προλάβεις να κάνεις 5 πράγματα ή να χαλαρώσεις και να κάνεις λίγα επαναληπτικά.
Σήμερα προτίμησα το 2ο.

Η ορθογραφία μας ήταν σχετικά απλή (η 4η λίστα από το προηγούμενο μάθημα) κι έτσι αποφάσισα να γίνει η διόρθωσή της από τα παιδιά. Δραστηριότητα που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά , αλλά δυστυχώς είναι τόσο χρονοβόρα που δεν μπορώ να την κάνω όσο συχνά θέλω.






Αφού οι ομάδες αλλάξαν τετράδια , μοιράσαμε τα στιλό (σε όλες τις αποχρώσεις) και ξεκινήσαμε να διορθώνουμε από τον πίνακα, αφού ο Απόστολος ανέλαβε να τη γράψει εκεί σωστά.

Διορθώσαμε , γράψαμε αυτό που γράφει και η κυρία σε ανάλογες περιπτώσεις και βάλαμε τα πολύτιμα αυτοκόλλητα!



Στη συνέχεια ,  κάναμε την ανάγνωση που είχαμε από χθες.
Τέλος , έχοντας κατά νου πως θα ασχοληθούμε με την αλφαβητική σειρά την επόμενη εβδομάδα, κάναμε επανάληψη στην αλφαβήτα. Την είπαμε με πολλούς τρόπους: δυνατά, ψιθυριστά, θυμωμένα, νυσταγμένα!
Κι έτσι τελείωσε το μονόωρο. 

2 σχόλια:

  1. Ιωάννα, κάνεις καταπληκτική δουλειά! Είναι πολύ χρήσιμες και βοηθητικές οι αναρτήσεις σου. Κρίμα που οι εργασίες σου δεν μπορούν να εκτυπωθούν για να αξιοποιηθούν άμεσα.
    Σ΄ευχαριστώ για τις όμορφες ιδέες!!
    Μαρία, Νίκαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Μαρία σε ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια! Φυσικά και μπορείς να κατεβάσεις τα φύλλα εργασίας, και όλα τα εγγραφα γενικά , άμεσα! Μπες εδω http://www.slideshare.net και φτιάξε ένα λογαριασμό (είναι δωρεαν και πανεύκολο, αν εχεις λογαριασμό στο facebook μπορείς να το κάνεις άμεσα). Μετα με βρίσκεις εκεί στο όνομα ioanna chats και κατεβαζεις ό,τι θέλεις ελέυθερα. Αν κολλήσεις κάπου στείλε μου μνμ να σε βοηθήσω! Καλή συνεχεια!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!