Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ετοιμασίες για το ταξίδι (επανάληψη)

Σήμερα κάναμε μια επανάληψη σε όλα όσα μάθαμε στην 4η ενότητα. Μιλήσαμε για τη χρησιμότητα της λίστας , το πώς φτιάχνουμε λίστες και τι πρέπει να προσέχουμε , καθώς και για τους κανόνες διάταξης των λέξεων αλφαβητικά.
Παράλληλα κάναμε και ένα κείμενο από το Ανθολόγιο που θεώρησα ότι ταίριαζε αρκετά. Το βιβλίο του δασκάλου πρότεινε δυο άλλα κείμενα , αλλά έχω σκοπό να τα συνδέσω με πράγματα που θα κάνουμε αργότερα. Έτσι κάναμε την " Αλφαβήτα δίχως ρο".

Ένα απλό κείμενο που μιλά όμως στη γλώσσα των παιδιών και στις εμπειρίες τους. Όλα τα παιδιά μπόρεσαν να μπουν  είτε στη θέση της πληγωμένης Κατερίνας είτε στη θέση των παιδιών που την κορόιδευαν.
Ο Θεολόγης μου μάλιστα ήταν ο πρώτος που παραδέχτηκε πως έχει κοροϊδέψει συμμαθήτριά του για την προφορά της. Μετά από αυτόν οι εξομολογήσεις έπεσαν βροχή! Φυσικά είπαμε πως το 1ο βήμα είναι η παραδοχή του λάθους , που πρέπει όμως να ακολουθηθεί και από μια ειλικρινή και από καρδιάς συγνώμη.
Στη συνέχεια διαλέξαμε 5 λέξεις του κειμένου για να τις τοποθετήσουμε σε αλφαβητική σειρά. Μετά από τόση εξάσκηση όλα πήγαν μια χαρά!
Τέλος, κάναμε και την αυτοαξιολόγησή μας μέσα στο Τ.Ε.

Και αφού τελειώσαμε την 4η ενότητα πρεπει να προετοιμαστούμε για το αυριανό μας τοστ! Το αυριανό μας τοστάκι κρύβει πολλές εκπλήξεις , αλλά δε θα τις αποκαλύψω από τώρα , γιατί πολλά από τα μικρά μου ξωτικά διαβάζουν τις αναρτήσεις...

Φύλλα εργασίας ενότητας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!