Ένα πρωινό μια αστεράτη μαμά, η Μαρία, μας έστειλε πανέμορφα στολίδια από ζυμάρι που έφτιαξε για να τα βάψουμε! Ναι, τόσο τέλειες μαμάδες έχει η τάξη μας!
Πήραμε πινέλα και τέμπερες λοιπόν και ξεκινήσαμε το βάψιμο!
Τα στολίδια αυτά δε σπάνε και μπορούμε να τα κρατήσουμε για χρόνια! Ορίστε και η συνταγή όπως μου την έστειλε η μαμά Μαρία:
Για 10 στολίδια:
1/4 της κούπας αλέυρι
2/4 της κούπας αλάτι ψιλό
περιπου 6 κουταλιές νερό
Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με κουπ πατ ή το μαχαίρι. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε την τρύπα , γιατί διαφορετικά μετά το ψήσιμο δε γίνεται.
Τοποθετούμε τα στολίδια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί πάλι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για μια ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάφουμε. Μπορούμε να τα βάψουμε με μανό ή τέμπερα και μετά να τα περάσουμε με κόλλα και να ρίξουμε χρυσόσκονη.
Ο γλυκός χιονάνθρωπος που έφτιαξε για μένα η μαμά Μαρία, βαμμένος με μανό.
Τα στολίδια μας έτοιμα για να μπουν στο δέντρο. Εμείς τα βάψαμε με τέμπερα , κόλλα και χρυσόσκονη.
Πήραμε πινέλα και τέμπερες λοιπόν και ξεκινήσαμε το βάψιμο!
Τα στολίδια αυτά δε σπάνε και μπορούμε να τα κρατήσουμε για χρόνια! Ορίστε και η συνταγή όπως μου την έστειλε η μαμά Μαρία:
Για 10 στολίδια:
1/4 της κούπας αλέυρι
2/4 της κούπας αλάτι ψιλό
περιπου 6 κουταλιές νερό
Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με κουπ πατ ή το μαχαίρι. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε την τρύπα , γιατί διαφορετικά μετά το ψήσιμο δε γίνεται.
Τοποθετούμε τα στολίδια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί πάλι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για μια ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάφουμε. Μπορούμε να τα βάψουμε με μανό ή τέμπερα και μετά να τα περάσουμε με κόλλα και να ρίξουμε χρυσόσκονη.
Ο γλυκός χιονάνθρωπος που έφτιαξε για μένα η μαμά Μαρία, βαμμένος με μανό.
Τα στολίδια μας έτοιμα για να μπουν στο δέντρο. Εμείς τα βάψαμε με τέμπερα , κόλλα και χρυσόσκονη.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ,ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΜΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή