Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Επανάληψη 1ης ενότητας

Στα μαθηματικά σήμερα μπήκαμε στο επαναληπτικό κεφάλαιο της 1ης ενότητας.
Αρχικά ασχοληθήκαμε με την αυτοαξιολόγηση που μας πήρε πάρα πολλή ώρα! Νομίζω πως δεν μπορείς να περιμένεις από τα παιδιά να θυμούνται τι έκανες σε ένα μήνα. Γι'αυτό γυρίσαμε και ξεφυλλίσαμε το βιβλίο από την αρχή , ενώ θυμηθήκαμε και πράγματα που κάναμε στην τάξη (βάτραχος , παιχνίδια με μισό και ολόκληρο, τεμαχισμό φρούτων κ.α.). Έπειτα γράψαμε τι μας άρεσε , τι μας δυσκόλεψε και τι μάθαμε καλά.

Μετά από αυτό μπήκαμε και στις ασκήσεις. Κάναμε μόνο τη μια σελίδα για να προλάβουμε να παίξουμε και λίγο.
 Πρώτα γράψαμε αριθμούς στον πίνακα (που δεν είναι παιχνίδι , αλλά είναι πάντα κάτι που θέλουν πολύ τα παιδιά). Εγώ έδινα τις Μονάδες και τις Δεκάδες και αυτά έβρισκαν τον αριθμό.
Παίξαμε το βάτραχο (για να θυμηθούμε το ανέβασμα και κατέβασμα στις Δεκάδες) και τον επιθεωρητή (για να κάνουμε επανάληψη στα διπλά αθροίσματα).
Για το σπίτι πήραμε τις παρακάτω πολύ εύκολες ασκησούλες.

Φύλλο εργασίας


4 σχόλια:

  1. Καλά λέω εγώ, πως όπου Ιωάννα και μάλαμα!!! Ιωαννίτσα λένε και την κορούλα μου, οπότε κέρδισες εύκολα άλλο ένα κολακευτικό σχόλιο! Τι να πω καλή μου; Πως με σκλάβωσαν τα λόγια σου; Ναι, με συγκίνησε το ενδιαφέρον σου και έχω να το λέω σ' όλους τους φίλους μου. Δεν ξέρω αν μπορείς μέσω e-mail να μου στείλεις μερικές ιδέες, επαναληπτικά και κατασκευές για τα Χριστούγεννα. Δεν είμαι και άσος στους Η/Y, οπότε ... Σ' ευχαριστώ για όλα, φιλιά-ΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη Νίκη με τα γλυκά σου λόγια! Θα σου στείλω ό,τι έχω μέσω mail. Το δικό μου mail. είναι αυτό: paramy8enia@gmail.com . Στείλε μου κενό μνμ για να έχω τη διεύθυνσή σου. Πες μου μόνο πού έχεις φτάσει για να ξέρω από πού να ξεκινήσω να στέλνω! Πολλά φιλιά και στη συνονόματή μου κοριτσάρα σου!

      Διαγραφή
  2. Ιωάννα μου,καλησπέρα :) Καλή σχολική χρονιά!
    Προσπαθώ να κατεβάσω αρχεία σου και είναι αδύνατον. Ζητά paypal για να ενεργοποιήσω το free trial. Υπάρχει άλλος τρόπος να βρίσκω το υπέροχο υλικό σου χωρίς να χρειάζεται να δηλώσω πιστωτική κάρτα;
    Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας τόσα χρόνια, μας βοηθάς πάρα πολύ! Τους χαιρετισμούς μας από διθέσιο σχολείο στη Μάνη! Αναστασία Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πληρώνεις τίποτα. Τα εχω όλα ανεβασμένα στο Drive. Κάνετε Κλικ πάνω στη φράση φύλλο εργασίας (είναι σύνδεσμος).

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!