Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μελέτη- επετειακό για 28η Οκτωβρίου

Χθες στη Μελέτη μιλήσαμε για τις κατοικίες και τις οικογένειες. Στο τέλος του κεφαλαίου παρατηρήσαμε τη Μαρία και τον Κλοντιάν να ανταλλάσσουν καλημέρες ο καθένας στη γλώσσα  του. Η συζήτηση επεκτάθηκε και μιλήσαμε για την καλημέρα σε διάφορες γλώσσες. Βοήθησε πολύ το γεγονός πως η συνάδελφος νηπιαγωγός τους είχε φτιάξει αφίσα με τις καλημέρες σε διάφορες γλώσσες. Έτσι μπορέσαμε να πούμε καλημέρα σε πάρα πολλές γλώσσες!

Εφορμώμενη από αυτό και μη θέλοντας να κάνω κάτι σχετικό με τον πόλεμο μετά την καταπληκτική δράση της Γαλήνης από το Ιδέες για δασκάλους
που κάναμε για την παγκόσμια μέρα ειρήνης, αποφάσισα να συνδέσω όσα Γλώσσα και να δημιουργήσουμε αντιπολεμικές αφίσες λέγοντας όχι στον πόλεμο και ναι στην ειρήνη. Συνέδεσα και τη Μελέτη καθώς γράψαμε τις λέξεις "όχι" και "ειρήνη" σε διάφορες γλώσσες (ισπανικα, ιταλικά, τούρκικα, σέρβικα, ολλανδικά, σουηδικά , μέχρι και σουαχίλι!)





Για να στολίσουμε τις λέξεις των αφισών φτιάξαμε και τα σύμβολα της ειρήνης. Τα υπέροχα περιστεράκια της Αριάδνης από το  Το Νηπιαγωγείο μ'αρέσει πιο πολύ και το διεθνές σύμβολο της ειρήνης.

Τα περιστέρια
Σχεδιάσαμε τις παλάμες μας σε χαρτί , τις κόψαμε , ζωγραφίσαμε ένα ματάκι και τα πούπουλα και βάλαμε στο στόμα ένα κλαδάκι ελιάς (από τις ελιές του σχολείου μας).




Το σύμβολο
Σχεδίασε κάθε παιδί το σύμβολο της ειρήνης και κολλήσαμε πάνω πολύχρωμες παγιέτες.



Όταν όλα αυτά ήταν έτοιμα , συνθέσαμε και τις αφίσες μας. Στη μια βάλαμε τίτλο "Ναι στην ειρήνη" και κολλήσαμε τη λέξη ειρήνη σε διάφορες γλώσσες με τα περιστεράκια να πετάνε γύρω. Την άλλη την ονομάσαμε "Όχι στον πόλεμο" και κολλήσαμε το σύμβολο της ειρήνης μαζί με το όχι σε διάφορες γλώσσες.




Φυσικά αφιέρωσα την ώρα της Μελέτης και των εικαστικών για να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα!

Και μην ξεχνάτε: Give peace a chance!

8 σχόλια:

  1. Πολύ μου άρεσαν οι δραστηριότητές σας!!!Μπράβο σας!!!Είστε αστέρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω πραγματικά να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική δουλειά σας! Οι ιδέες σας κρύβουν πολύ μεράκι ,αγάπη για τη δουλειά αυτή και πολλή φαντασία και κέφι! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!