Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η μετακόμιση

Επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα κάναμε μια μικρή εξάσκηση στις αναγνωστικές μας δεξιότητες με το παρακάτω φύλλο εργασίας. Κάθε παιδί δούλεψε μόνο του (βοηθούσα μόνο σε κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις) προτρέποντας τα παιδιά να καταφέρουν όσα περισσότερα μπορούσαν μόνα τους.


Οσοι παρακολουθούν τη σελίδα μας στο Facebook
θα είδαν από την προηγούμενη βδομάδα πως η 1η σελίδα είναι σε 4 διαφορετικές παραλλαγές (για να μην μπαίνουμε στον πειρασμό της αντιγραφής) ,

χρωματίζω τις παραλλαγές σε ένα σημείο πάνω στη φωτοτυπία , για να μην μπερδεύομαι όταν τις μοιράζω /κλικ στην εικόνα για κατέβασμα 

ενώ η 2η σελίδα είναι κοινή μιας και το κάθε παιδί δημιουργεί κάτι δικό του. 


Τα παιδιά το δούλεψαν πάρα πολύ καλά. Αφιέρωσα φυσικά όλο το 2ωρο της Γλώσσας (αν και τα περισσότερα παιδιά είχαν τελειώσει στις 9 και 10 περίπου , κάποια χρειάστηκαν όλο το 2ωρο).

Τις επόμενες μέρες μπήκαμε στην 8η ενότητα και δουλέψαμε το 1ο κεφάλαιο , την "Μετακόμιση", που είχε αρκετά πράγματα να προσέξουμε.

Ξεκινήσαμε την πρώτη ημέρα αλλάζοντας θέσεις και ομάδες. Ετσι όταν είδαμε τη λέξη μετακόμιση είχαμε ήδη μία μετακόμιση στο μυαλό μας. Αφού δώσαμε τον ορισμό της λέξης προχωρήσαμε στην επεξεργασία της εικόνας και του κειμένου.

Μετά τις δραστηριότητες των διαφανειών προχωρήσαμε και στις δραστηριότητες του Τ.Ε. και του βιβλίου.

Την επόμενη μέρα δουλέψαμε με τα θηλυκά και τα ουδέτερα ουσιαστικά ξεχωρίζοντάς τα μέσα από τα άρθρα τους.



Μετά τη συμπλήρωση των ασκήσεων του Τ.Ε. κάναμε μερικές ακόμα ασκήσεις στην παρουσίαση.

Παρουσίαση
Εδώ από Drive.


4 σχόλια:

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!