Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πολυμολυβοθήκες για τις ομάδες

Δεν ξέρω για σας , αλλά προσωπικά όταν πρέπει να περιμένω με τις ώρες για να βρεθεί ένα μολύβι, μια σβήστρα, το ψαλίδι κτλ. δε μου βγαίνει και ο πιο χαριτωμένος μου εαυτός...

Θέλοντας να εξαλείψω τις πιθανότητες να "γίνομαι στριγγλίτσα" κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τετοιο , κρατώ κάθε χρόνο κάποια πράγματα των παιδιών σε κουτιά στο σχολείο και φροντίζω να έχω πάντα ξυμένα μολύβια και έξτρα σβήστρες (γόμες για τους νότιους!).

Φέτος (περιμένοντας να τοποθετηθώ σε σχολείο μετά την υπεραριθμία και έχοντας γονατίσει το pinterest) αποφάσισα να φτιάξω πολυμολυβοθήκες για τις ομάδες. Πολυμολυβοθήκες που τα έχουν όλα! Θήκη για μολύβια, σβήστρες, ξύστρες, μάρκερς, χάρακες, ψαλίδια, κόλλες.

Και όλα ξεκίνησαν από αυτά:

Ρολά από χαρτί υγείας και κουζίνας. Ενα ρολό κουζίνας και 6 ρολά από χαρτί υγείας για κάθε πολυμολυβοθήκη.



Υλικά για 1 πολυμολυβοθήκη:
1 ρολό από χαρτί υγείας
6 ρολά από χαρτι υγείας
χρωματιστά χαρτιά
κόλλα στικ
σιλικόνη
ετικέτες
1 τετράγωνο κομμάτι κοντρα πλακέ

Χρησιμοποίησα χρωματιστά χαρτιά για να τα τυλίξω και να γίνουν όμορφα (και να ξεχωρίζει και χρωματικά κάθε είδος). Κόλλησα τα χαρτιά με απλή στικ κόλλα.



Τα ρολά κουζίνας τα τύλιξα με κίτρινο Α4 και κόλλησα πάνω τα στρόγγυλα που βάζουμε όταν σκίζονται οι τρύπες στις σελίδες (δεν ξέρω πώς λέγονται).



Επειτα κόλλησα πάνω στο ρολό κουζίνας τα 6 διαφορετικά ρολά χαρτί υγείας με σιλικόνη.
Μετά κόλλησα όλη την κατασκευή με σιλικόνη πάνω σε τετράγωνα κομμάτια κόντρα πλακέ (που μου έκοψε ο μπαμπάκας μου!).

Τελευταία πινελιά ήταν οι ετικέτες που κόλλησα πάνω σε κάθε ρολό υποδεικνύοντας τη θέση των πραγμάτων (Α' τάξη έχω άλλωστε, οι ετικέτες επιβάλλονται!). Πρόσεξα να κολλήσω σε κάθε πολυμολυβοθήκη την ίδια ετικέτα στο ίδιο χρώμα για να μπορώ να δίνω γρηγορότερα οδηγίες ώσπου να μάθουμε να διαβάζουμε.



Το μόνο που έμεινε ήταν να γεμίσω τις μολυβοθήκες με τα διάφορα απαιτούμενα!

Ετοιμα!!!!

Εύκολα, γρήγορα, ανέξοδα και πολύ πολύ χρήσιμα!

Οι ετικέτες

6 σχόλια:

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!