Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο βυθός

Με όλες τις δραστηριότητες που κάναμε την ημέρα του περιβάλλοντος , αλλά και στο κεφάλαιο "Η θαλασσα" στη Μελέτη, τι πιο ταιριαστό από μια καλοκαιρινή κατασκευή του βυθού!
Χρειαστήκαμε
ένα κουτί από δημητριακά
τέμπερες
κόλλες (ατλακολ και υγρη)
τετράγωνα κομμάτια χαρτόνι (4Χ4 και 6Χ6)
πούλιες-παγιέτες
πράσινο και γαλάζιο γκοφρέ
κοχύλια και μικρά πετραδάκια
κλωστή
Πρώτα σχεδίασα ένα ορθογώνιο πάνω σε κάθε κουτί και τα παιδιά το έκοψαν. Το κομμάτι που περίσσεψε το πετάξαμε (στην ανακύκλωση βέβαια).

Επειτα βάψαμε με γαλάζια τέμπερα στο εσωτερικό του κουτιού.
Στη συνέχεια βάψαμε με τέμπερα ανακατεμένη με ατλακόλ το κουτί μας (το κάνει πιο ανθεκτικό). Θέλει προσοχή πού θα το ακουμπήσουμε μετά. Το αφήσαμε να στεγνώσει καλά.
Στη συνέχεια φτιάξαμε τα ψαράκια μας. Η ιδέα είναι από το pinterest φυσικά! Πήραμε τετράγωνα κομμάτια χαρτονιού και τα χρησιμοποιήσαμε για σώμα. Μετά κόψαμε στη μέση άλλα τετράγωνα , ώστε να γίνουν οι τριγωνικές ουρές. Για μάτια βάλαμε κύκλους άσπρου χαρτιού από το διακορευτή κάνοντας μια μαύρη βουλίτσα στο κέντρο του. Στολίσαμε τα ψαράκια μας με πούλιες και παγιέτες.
Όταν το κουτί μας είχε στεγνώσει, κολλήσαμε μερικές λωρίδες γαλάζιου γκοφρέ στην πλάτη του κουτιού. Φτιάξαμε φύκια ανοίγοντας μια λωρίδα πράσινου γκοφρε και τσαλακώνοντας την. Την κολλήσαμε στον πάτο. Με στρόγγυλες μεγάλες παγιέτες που μου έφερε η μαμά Μαρία φτιάξαμε τις μπουρμπουλήθρες κολλώντας και τις παγιέτες στην πλάτη.
Διαλέξαμε δυο μικρά ψαράκια και τα κολλήσαμε κι αυτά μαζί με έναν αστερία που φτιάξαμε. Κολλήσαμε επίσης και κοχύλια και πετραδάκια που μαζέψαμε σε διάφορες εξορμήσεις μας.  
Τα υπόλοιπα ψαράκια μας τα γυρίσαμε ανάποδα και κολλήσαμε στην πίσω μεριά ένα κομμάτι κλωστή. Το ίδιο κάναμε και με 3-4 παγιέτες - μπουρμπουλήθρες.
Επειτα έκανα εγκοπές σε κάθε κουτί με το κοπίδι στο πάνω μέρος του κουτιού. Τα παιδιά πέρασαν τις κλωστές από τις εγκοπές και κόλλησαν με σελοτέιπ.
Τελευταία πινελιά ήταν να κολλήσουμε κοχύλια στο περίγραμμα του κουτιού μας.
Ο τρισδιάστατος βυθός μας ήταν έτοιμος!
Την κατασκευή την ολοκληρώσαμε σε μια βδομάδα κάνοντας κάθε μέρα και από κάτι. Είναι χρονοβόρο , αλλά το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!
Στη Μελέτη , μετά από μια μακριά συζήτηση για την προστασία της θάλασσας συμπληρώσαμε και το παρακάτω φυλλάδιο.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι Μαρία μου! Σε ευχαριστω κι εγω πολύ για την υπέροχη συνεργασία μας κι ευοχαμι να μας δοθεί η ευκαιρία στο μελλον να την επαναλάβουμε!

      Διαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι, γλυκιά συναδέλφισσα!!! Το blog σου όχι μόνο μου έδωσε ιδέες και υλικό αλλά και απέπνεε αύρα χαράς και ζωντάνιας! Μπράβο και πάλι. Μακάρι η διάθεσή σου αυτή να σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή, μέσα και έξω από την τάξη. Σε ευχαριστώ και περιμένω το ραντεβού μας ξανά το Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κορίτσι σε ευχαριστω πολύ! Να έχεις κι εσύ ενα υπέροχο καλοκαιρι και φυσικά τα λέμε από Σεπτέμβρη!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!