Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

5 Ιουνίου: Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος

Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος η σημερινή και το σχολείο μας την τίμησε με διάφορες δράσεις.

Αρχικά ήρθαν από το Λιμεναρχείο Ιερισσού δυο λιμενικοί και μας παρουσίασαν με πολύ όμορφο τρόπο πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη θάλασσα και τις ακτές , αλλά και πώς εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προστατευτούμε από διάφορες απειλές που σχετίζονται με τη θάλασσα. Μιλήσαμε για την προστασία από τον ήλιο , το επικινδυνο κολύμπι και τα θαλάσσια παιχνίδια και σπορ ,  τη συμπεριφορά στην παραλία.


Στη συνέχεια πήγαμε στο λιμάνι όπου μαζί με το σύλλογο "Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού" καθαρίσαμε την παραλία.

Φορέσαμε τα γαντάκια μας και μαζέψαμε τα σκουπίδια σε μεγάλες σακούλες. 



Μετά μας κέρασαν κι από ένα κουλούρι και χυμό για τον κόπο μας!

Επειτα οι λιμενικοί μας παρουσίασαν διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των θαλάσσιων υδάτων από λάδια και πετρέλαια.

Τέλος , ένας δύτης μας γνώρισε με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε , αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουμε αν κάνουμε κατάδυση.  Είδαμε τη στολή και όλο τον εξοπλισμό του που μας εντυπωσίασε!

Το απόγευμα , όσοι μπορέσαμε, συναντηθήκαμε στο δημαρχείο για τη 14η ποδηλατοδρομία που διοργανώθηκε πάλι από το σύλλογο "Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού". Κάναμε μια μικρή βολτα (αγώνας για τα παιδιά!) και περάσαμε πολύ όμορφα!

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και ο σύλλογος "Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού " αξίζει πολλά συγχαρητήρια! Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να συμμετέχουμε κι εμείς στις δράσεις σας!
Γιατί την Ιερισσό μας τη αγαπάμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!