Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ο τοίχος της σκέψης

Καλή χρονιά! Χρόνια πολλά και ένα 2016 γεμάτο υγεία, αγάπη και ευχάριστες στιγμές! Επιστροφή σήμερα -ευτυχώς για μια μερούλα, για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα- και φυσικά δεν ασχοληθήκαμε με βιβλία , ωστόσο ήμασταν αρκετά παραγωγικοί!


Ο τοίχος της σκέψης είναι μια νέα ιδέα που εμπνεύστηκα και πάλι από το pinterest. 

Follow Ioanna's board writing skills on Pinterest.
Πάνω του θα αναρτούμε σε διάφορες χρονικές στιγμές ιστορίες μας, απόψεις, σχέδια και ό,τι άλλο σκεφτούμε.

Ξεκινήσαμε πρώτη μέρα σήμερα μετά τις διακοπές στήνοντας τον τοίχο μας. Πρώτα συζητήσαμε την πρώτη σκέψη που θα ανεβάζαμε: Μια ανάμνηση από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Όλοι μοιράστηκαν αυτό που θα τους μείνει από τις διακοπές που μόλις τελείωσαν. Κάποιοι είπαν για μια επίσκεψη στον κινηματογράφο, σε αγαπημένα πρόσωπα, σε διάφορους θεματικούς χώρους και άλλοι δραστηριότητες που έκαναν με φίλους και γονείς.

Στη συνέχεια βγάλαμε φωτογραφία παίρνοντας και την ανάλογη πόζα σαν να σκεφτόμαστε (όλοι πόζαραν και όλοι έβγαλαν) , την εκτυπώσαμε και την κόψαμε στο περίγραμμα (πετώντας το φόντο).

Τέλος , γράψαμε την ανάμνησή μας σε ένα μπαλονάκι σκέψης 



και την κρεμάσαμε στον τοίχο μαζί με τη φωτογραφία μας. 

Με τον καιρό θα αναρτούμε διάφορα πάνω σε αυτόν τον τοίχο και στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά θα πάρουν σε ένα φάκελο όλες τις σκέψεις τους!

Το παρακάτω έγγραφο δεν είναι απαραίτητο , το ανέβασα απλά για ευκολία σε όσους επιχειρήσουν να το κάνουν.

 Eδώ από drive.
Εδώ από slideshare.


2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά!! Ωραία ιδέα, ανυπομονώ να την εφαρμόσω και εγώ κάποια στιγμή!! Να ρωτήσω κάτι, επειδή σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ ενα blog, τις φωτογραφίες κάθε φορά με όσα κάνετε στην τάξη και τα παιδάκια που εργάζονται, κατασκευάζουν κλπ έχετε συνεννοηθεί με τα ίδια τα παιδιά ή και τους γονείς οτι θα γίνεται όλο αυτό; γιατί ενω θέλω και εγώ να τραβάω κάποιες φωτογραφίες (απο κινητό) ντρέπομαι λιγάκι ακόμη και τα ίδια τα παιδιά τι θα σκέφτονται... Τα δικά σας τα παιδιά πως αντιδρούν; Αναμένω τις συμβουλές σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά! Αν σκέφτεσαι να φτιάξεις κάποιο blog και να αναρτας φωτογραφίες θα πρέπει να ζητήσεις έγγραφη συγκατάθεση των γονέων (υπάρχει έτοιμο έγγραφο από το πανελληνιο σχολικό δίκτυο) για να ποστάρεις τις φωτογραφίες ΠΑΝΤΑ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τα παιδιά μου 4 χρόνια τώρα δεν έχουν πρόβλημα και ίσα ίσα που το απολαμβάνουν κιόλας. Ειδικά δε αν μπείτε και στο ιστολόγιό σας κια δουν στο ιντερνετ όλα όσα κάνατε αναρτημένα εκεί είναι που κατενθουσιάζονται! Για οποιαδήποτε απορία στείλε μου στο mail να σου πω! Καλή αρχή!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!