Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Καράβια

Στο κεφάλαιο "Καραβια" το μπαούλο του θείου Παύλου άνοιξε και θαυμάσαμε το περιεχόμενό του!

Αφού επεξεργαστήκαμε την εικόνα και διαβάσαμε 2-3 φορές το κείμενο , εντοπίσαμε διάφορες πληροφορίες μέσα σε αυτό κυκλώνοντας τις απαντήσεις στις ερωτήσεις της παρουσίασης.

Είδαμε έτσι τις τριήρεις , τα αρχαία ελληνικά , πολεμικά πλοία και μιλήσαμε για τον τρόπο που ταξιδεύαν στις θάλασσες. Τα συγκρίναμε με νεότερα πλοία και βρήκαμε ομοιότητες κια διαφορές.



Προχωρήσαμε γνωρίζοντας ένα νέο σημείο στίξης , τα διαλυτικά. Είδαμε τους κανόνες και δουλέψαμε με τις ασκήσεις της παρουσίασης.

Ξεκινάω πάντα τη διδασκαλία των διαλυτικών γράφοντας την παρακάτω πρόταση στον πίνακα.

"Θέλω να φάω παιδάκια σήμερα."

Φυσικά αυτό φέρνει γέλια μέσα στην τάξη κι έτσι οδηγούμαστε στο να ανακαλύψουμε τι πραγματικά συμβαίνει με την κυρία; Μετατράπηκε σε κακιά μάγισσα ή κάτι άλλο μας μπερδεύει τα λόγια της;

Αργα ή γρήγορα κάποιο ζουζούνι θα σκεφτεί τα αγαπημένα του παϊδάκια και έτσι θα εισάγω τα διαλυτικά.

Συνεχίσαμε γνωρίζοντας κάποια είδη πλοίων μέσα από τις πληροφορίες και τις ασκησεις που μας δίνει το βιβλίο.

Μαζί δουλέψαμε και τα αντίθετα με τη βοήθεια της κυρίας Αντίθετης.

Τέλος , μάθαμε ένα καινούριο παιχνίδι: ΟΝΟΜΑΤΑ,ΖΩΑ ,ΦΥΤΑ.  Το  γνωστό και αγαπημένο παιχνίδι όλων μας πιστεύω θα βοηθήσει πολύ στο να εστιάζουν τα παιδιά την προσοχή τους στο αρχικό γράμμα των λέξεων και να βρίσκουν ευκολότερη έτσι την τοποθέτηση λέξεων σε αλφαβητική σειρά, αλλά και αργότερα την αναζήτηση λέξεων σε λεξικά και εγκυκλοπαίδειες.


Σαν επανάληψη δεν έκανα περισσότερες ασκήσεις , αλλά απλά θυμηθήκαμε κανόνες που συναντήσαμε μέχρι τώρα στην 7η ενότητα. Μαζί παρακολουθήσαμε και την ιστορία που φτιάξαμε με τα περσινά μου παιδιά για τις άτονες μονοσύλλαβες και τα: πού, πώς , ή

Παρουσίαση
Εδώ από Drive.

Εγγραφα κεφαλαίου εδώ.


6 σχόλια:

  1. ιωάννα συγχαρητήρια για την όμορφη δουλεία σου!!!! έχω ένα βραβείο για σένα εδώ http://asteratiparea.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΑΤΗ ΠΑΡΕΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ , καλή μου! Καλες δημιουργίες εύχομαι!!!!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου και για το μοίρασμα. Ηθελα να σε ρωτήσω, η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείς στα φύλλα εργασίας δε δυσκολεύει τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, καθόλου! Γιατι? Αντιμετώπισες εσύ τετοιο θέμα?

      Διαγραφή
    2. Ναι! Το ίδιο και στο μάθημα του βιβλιου ένα γράμμα για την Ιωάννα . Ο,τι μοιάζει με χειρόγραφο, τους δυσκολεύει.

      Διαγραφή
    3. Μαλιστα! Εγω δεν αντιμετώπισα τετοιο θεμα ούτε φέτος ούτε περσι. Μαλιστα χρησιμοποιώ πολλές διαφορετικές για να συνηθίζουν στη διαφορετική γραφή.

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!