Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Με προσκαλούν και προσκαλώ (1)

Στη 14η ενότητα , "Με προσκαλούν και προσκαλώ", θα ασχοληθούμε με τις προσκλήσεις και τις ευχετήριες κάρτες.

Αφού δουλέψαμε στον προοργανωτή και ξεχωρίσαμε τα δυο είδη καρτών που βλέπαμε, διαβάσαμε το κείμενο , στο οποίο η Χαρά προσπαθεί να προσκαλέσει μια φίλη της στα γενέθλιά της τηλεφωνικά. Εκεί συναντά ένα πρόβλημα όμως καθώς δε θυμάται όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.



Εύκολα βρήκαμε από τα χαρτιά της τσάντας της ότι θα χρειαστούμε τις πληροφορίες από την πρόσκληση που είχε ετοιμάσει. Τώρα μπορούσε να ξανατηλεφωνήσει και να δώσει αυτές τις πληροφορίες σωστά.

Γίναμε εμείς η Χαρά και χρησιμοποιώντας ένα παλιό τηλέφωνο του σχολείου πήραμε τηλέφωνο και δώσαμε τις πληροφορίες που έπρεπε.


Συνεχίσαμε παρατηρώντας κάποιες προσκλήσεις από τη συλλογή της Γαλήνης. Εκεί εντοπίσαμε όλες τις κοινές πληροφορίες που είχαν οι 3 προσκλήσεις. Αυτές δεν ήταν άλλες από τον τόπο και το χρόνο που θα διεξάγονταν αυτό για το οποίο μιλούσε κάθε πρόσκληση. Τα βρήκαμε και τα κυκλώσαμε.

Βλέποντας λοιπόν πόσο σημαντικές πληροφορίες είναι αυτές , παίξαμε το παιχνίδι που προτείνει το βιβλίο. Χωριστήκαμε σε ζευγάρια και αναλάβαμε τους ρόλους του παιδιού που προσκαλεί και αυτού που προσκαλείται. Χρησιμοποιήσαμε το τηλέφωνο του σχολείου και πάλι και το κινητό της κυρίας. Εδώ αντιληφθήκαμε πως δεν είναι και τόσο εύκολο να θυμόμαστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες , αν δεν τις έχουμε κάπου γραμμένες.(δεν ηχογραφήσαμε τις συνομιλίες οπως προτείνει το βιβλίο, καθώς θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο.Στο τέλος κάθε συνομιλίας κάναμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με το αν δόθηκαν σωστά όλες οι πληροφορίες που χρειαζόταν.)


Την άσκηση 4 την πήραμε για το σπίτι , μιας και τις πληροφορίες που ζητά τις είχαμε κυκλώσει νωρίτερα πάνω στο βιβλίο.

Συνεχίσαμε με τις ασκήσεις 1 και 3 του Τ.Ε. Στην άσκηση 1 γράψαμε μια προσκληση και στην άσκηση 3 γνωρίσαμε τα ονόματα των συγγενών.
Την άσκηση 2 δεν την κάναμε , καθώς δεν είχε κάτι αξιόλογο κατ'εμέ να προσφέρει.

Παρουσίαση
Εδώ από Drive

Έγγραφα ενότητας σε printer friendly εκδοχή

Τη δραστηριότητα με τη συγγραφή της πρόσκλησης δεν προλάβαμε σήμερα να την κάνουμε και θα την κάνουμε αύριο.


Με προσκαλούν και προσκαλώ (2,3)

2 σχόλια:

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!