Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αγάπη είναι...

Εκμεταλλευόμενοι της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου που πλησίαζε μιλήσαμε για την αγάπη. Κάθε μορφή αγάπης που υπάρχει έπεσε στο τραπέζι και αναφέραμε όλα τα άτομα που αγαπάμε. Η μαμά και ο μπαμπάς είχαν την τιμητική τους βέβαια, αλλά δεν έλειψαν και οι φίλοι, οι παππούδες κ γιαγιάδες , θείοι-ες και νονοί-ες. 
Επεκταθήκαμε μιλώντας για τον τρόπο που εκφράζουμε εμείς την αγάπη μας
στους άλλους ή οι άλλοι σε εμάς. Βόλτες με τους γονείς, ένα παραμύθι το βράδυ, γλυκά στις τσέπες, δώρα , φιλιά , αγκαλιές ήταν κάποια από αυτά που ανέφεραν ως γνωρίσματα τα παιδιά. 
Όλα αυτά τα ωραία τα γράψαμε σε μια καρδιά και γεμίσαμε και πάλι τον τοίχο της σκέψης μας.




Κάναμε και μια μικρή κατασκευή , το πατρόν της οποίας το βρήκα εδώ.
Χρειαστήκαμε 
Χαρτί Α4 χρωματιστό , στο οποίο τυπώνουμε το πατρόν
μπογιές 
μαύρο χαρτόνι
κιμωλίες 
ψαλίδια & κόλλες στικ

Εκτύπωσα το πατρόν και φτιάξαμε τα ψαράκια (2  για κάθε παιδί - εκτύπωση 2 σε 1).
Σε ένα μαύρο κομμάτι χαρτόνι (23Χ25εκ.) κολλήσαμε τα ψαράκια στο κέντρο περίπου. Μετά πήραμε κιμωλίες και σχεδιάσαμε τη γυάλα, τις μπουρμπουλήθρες και το νερό. Αυτό ήταν! 




Ξέρω πως πολλοί αντιτίθενται στον Αγιο Βαλεντίνο στο σχολείο (γιατί δεν είναι άγιος, γιατί το ένα , γιατί το άλλο και πολλά μπλα μπλα), αλλά όταν κάνουμε ένα σωρό άλλα πράγματα (περιβάλλον, φιλαναγνωσία, διάστημα κ.ο.κ.) , το να αφιερώσω ένα διωράκι για να μιλήσουμε για την ΑΓΑΠΗ (όποια κι αν είναι η αφορμή) θεωρώ πως είναι από τα σημαντικότερα "μαθήματα" που θα έχω ποτέ την τύχη να κάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!