Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ενδοσχολικός εκφοβισμός: Δράσεων συνέχεια

Μια τελευταία δράση (για την εβδομάδα που μας πέρασε) ήταν να μετατρέψουμε σε κόμικς τις σκηνές που φτιάξαμε την Πέμπτη (εδώ).

Πρώτα εκτυπώσαμε τις φωτογραφίες που βγάλαμε. Επειτα κάθε ομάδα επεξεργάστηε ποιες από τις φωτογραφίες θα χρησιμοποιούσε και τις έκοψε όπως ήθελε.
 
 

Υστερα έβαλαν τις φωτογραφίες στη σωστή χρονολογική σειρά , ώστε να αποτυπώνεται εύστοχα η ιστορία που είχαν δημιουργήσει.

Στη συνέχεια έδωσα στα παιδιά μπαλονάκια για τα λόγια.

 


Ακολουθώντας τη ροή των σκηνών και το σενάριο που είχε κάθε ομάδα , συμπλήρωσαν τα λόγια στα μπαλονάκια. Μετά κόλλησαν τα μπαλονάκια στις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Όταν όλα ήταν έτοιμα , τα κολλήσαμε σε λωρίδες από  χαρτί του μέτρου.




Ετσι δημιουργήσαμε 3 κόμικς κατά του σχολικού εκφοβισμού και τα κρεμάσαμε έξω από την τάξη μας για να υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι λέμε : "ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ". (δυστυχώς ξέχασα να το βγάλω φωτογραφία, θα ενημερώσω την ανάρτηση τη Δευτέρα)



 
 
 
Εδώ και οι φωτογραφίες των έργων των παιδιών όπως υποσχέθηκα.










Η μέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού μπορεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου , αλλά εμείς πρέπει να επαγρυπνούμε όλο το χρόνο. Δυστυχώς με όλα όσα κάνουμε όλοι μας (γιατί όλοι δουλεύουμε και αυτοί οι ελάχιστοι που δεν το κάνουν είναι Η εξαίρεση, αντίθετα με το τι κακώς φημολογείται), είναι δύσκολο να το εντάσσουμε συνεχώς στο πρόγραμμά μας. Ενα βιβλίο, μια μικρή δράση , μια συζήτηση ακόμα μια στο τόσο πιστεύω πως μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην καταπολέμηση του σχολικού (και όχι μόνο) εκφοβισμού. Πλεόν έχω πάρει την απόφαση πως από εδώ και πέρα σε όση εκπαιδευτική πορεία μου έχει μείνει θα προσπαθήσω να κάνω αυτό. Αλλωστε το να "χαθεί μια ώρα Γλώσσας ή Μαθηματικών δε θα αλλάξει κάτι. Το να χάνεται η ευκαιρία να αλλάξεις το μέλλον ενός παιδιού είναι σαφώς πιο σημαντικό.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους του γονείς, το διευθυντή και τους συναδέλφους για τη στάση τους απέναντι στην άσχημη στιγμή της τάξης μου, καθώς και όλους τους υπέροχους ιντερνετικούς συναδέλφους για τη συμπαράστασή τους. Σας ευχαριστώ πολύ!

10 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ....Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΓΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωάννα, καταπληκτική η καταληκτική δραστηριότητα με τα κόμιξ. Περιμένουμε τις φωτογραφίες.
    Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!