Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζώων, ενότητα 6

Στη Μελέτη σήμερα εξετάσαμε τα διάφορα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιων ζώων.

Είδαμε ζώα με εξαιρετική όραση όπως είναι ο αετός και το γεράκι

με εξαιρετική νυχτερινή όραση , όπως είναι η κουκουβάγια και η γάτα


με ιδιαίτερες ικανότητες να αντιλαμβάνονται την κίνηση , όπως ο καρχαρίας και τα έντομαΕνα άλλο χαρακτηριστικό που γνωρίσαμε ήταν τα μουστάκια που έχουν διάφορα ζώα, όπως τα ποντίκια και μάθαμε πως χρησιμεύουν σαν αισθητήρες για το γύρω περιβάλλον.

Θαυμάσαμε την ουρά του σκίουρου και την ιδιαιτερότητά της , καθώς χάρη σε αυτήν ο σκίουρος μπορεί και καταφέρνει απίθανα άλματα , αφού λειτουργεί σαν αερόστατο και τον ισορροπεί. Γελάσαμε πολύ και με το σκίουρο στο παρακάτω βίντεο.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κάποιων ζώων είναι η μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν όταν τρέχουν. Ζώα όπως το λιοντάρι , ο λαγός, η αντιλόπη, η γαζέλα , το γκνου κ.α. μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι και 100χμ την ώρα. Πρώτο βέβαια το τσιτά με ταχύτητα που αγγίζει τα 112χμ/ώρα.
Εδώ επισημάναμε και τους λόγους για τους οποίους αυτά τα ζώα αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες. Ο ένας λόγος είναι για να αποφεύγουν τους εχθρούς τους (λαγός, αντιλόπη), ο άλλος είναι για να μπορούν να τραφούν(τσιτά, λιοντάρι). Σκεφτήκαμε κι΄εμείς την μπριζόλα μας να τρέχει κι εμείς να προσπαθούμε να την πιάσουμε...θα έπρεπε να τρέξουμε σίγουρα γρηγορότερα!

Παρατηρήσαμε και τα περίεργα πόδια της πάπιας που λειτουργούν σαν κουπιά κι έτσι μπορεί να κολυμπά στις λίμνες.Αλλα ζώα με το ίδιο χαρακτηριστικό είναι ο κύκνος

η χήνα

ο γλάρος΄

ο αργυροπελεκάνος

η χηνόπαπια

Τέλος , είδαμε πώς προσελκύουν το ταίρι τους τα αηδόνια. Μα φυσικά με το υπέροχο τραγούδι τους!

Παρουσίαση από Drive εδώ.2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας δουλειά!
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν είναι δυνατόν να βρούμε την παραπάνω παρουσίαση σε μορφή powerpoint! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!