Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το ταξίδι στη Χωχαρούπα

Μπήκαμε στην 8η ενότητα σήμερα, "Το ταξίδι στη Χωχαρούπα".
Πρώτα είδαμε όλα όσα θα μάθουμε στην ενότητα αυτή , που ευτυχώς είναι εύκολα και τα περισσότερα διασκεδαστικά (γλωσσοδέτες , αινίγματα).
Στη συνέχεια εστιάσαμε την προσοχή μας στην εικόνα του προοργανωτή. Παίξαμε και πάλι το παιχνίδι "Παρατηρώ την εικόνα". Τα παιδιά πλέον το περιμένουν και η προσοχή τους είναι πολύ μεγάλη. Αφού κοιτάξαμε την εικίνα για 2-3 λεπτά, γυρίσαμε το βιβλίο μας ανάποδα και απαντήσαμε στις ερωτήσεις του χιονάνθρωπου (διαφάνεια 4).
Στη ερώτηση , αν θα ήθελαν να βρίσκονται στο μέρος που απεικονίζεται, όλατα παιδιά απάντησαν θετικά και αιτιολόγησαν με πολύ όμορφες ιδέες. Μόνο ένα παιδί έβαλε μια παραμετρο , πως δε θα ήθελε να είναι εκεί το καλοκαίρι γιατί μέσα στα χόρτα θα υπάρχουν φίδια! Πιο υπέροχο μυαλό από αυτό των παιδιών δεν υπάρχει!
Συνεχίσαμε με το πρώτο κείμενο της ενότητας. Τα παιδιά γέλασαν πολύ με τον κύριο από τη Λιλιμέρα και τους γλωσσοδέτες του. Μετά στις ερωτήσεις βάφαμε τη σωστή απάντηση και τους γλωσσοδέτες που υπήρχαν στο κείμενο.
Έπειτα , προσπαθήσαμε κι εμείς να θυμηθούμε γλωσσοδέτες που μάθαμε πέρσι. Είπαμε πολλούς , αλλά αποφασίσαμε να ψάξουμε κι άλλους  στο σπίτι για να βοηθήσουμε την παρέα να βρει τη Χωχαρούπα.
Ύστερα μπήκαμε στο Τ.Ε. για την 1η άσκηση. Όσο μας άρεσε ο πρώτος γλωσσοδέτης , τόσο μας κακοφάνηκε ο δεύτερος. Η γλώσσα μας έχει δεκάδες γλωσσοδέτες, καθημερινά κυκλοφορούν βιβλία με καινούριους. Θα μπορούσαν πιστεύω να βάλουν κάτι καλύτερο που και την άσκηση θα εξυπηρετούσε και τα παιδιά θα τα διασκέδαζε.
Ο τρίτος γλωσσοδέτης μας ήταν γνωστός από πέρσι.

Παρουσίαση
Εδώ από το drive 


5 σχόλια:

  1. Κορίτσι μου, όλα υπέροχα!!!!Κι εμείς κάναμε σήμερα τον κύριο από τη Λιλιμέρα!!!Χαχαχαχα!!Αστεία όλα σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτοιμη κι εγώ για το ταξίδι στη Χωχαρούπα. Έστω και δυο χρόνια αργότερα. 24/11/2015, Τρίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι καταπληκτική συνάδελφος και πολύ αξιέπαινη που μοιράζεσαι ελεύθερα τις ιδέες σου!!!Προτείνω το τοστάκι να το έχεις σε όλες τις ενότητες,, το έδωσα στα παιδάκια μου και ενθουσιάστηκαν πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιωάννα είσαι καταπληκτική συνάδελφος!!!Σ'ευχαριστούμε που μοιράζεσαι ελεύθερα τις όμορφες ιδέες σου μαζί μας!Προτείνω να υπάρχει τοστάκι στο τέλος κάθε ενότητας, τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν πολύ με αυτό!!Καλές γιορτές να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!