Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εδώ πολυτεχνείο!

Με όλες τις υποχρεώσεις με τα προγράμματα που τρέχουμε και τις απανωτές γιορτές και επετείους ο χρόνος για το Πολυτεχνείο ήταν περιορισμένος. Ωστόσο τιμήσαμε την ημέρα κάνοντας διάφορες μικρές δράσεις τις τελευταιες 2 εβδομάδες.

  • Τραγουδήσαμε τον "Μέρμηγκα" του Μ.Λοΐζου και τον δραματοποιήσαμε. Μπορείτε να το δείτε εδω.

  • Ακούσαμε τραγούδια σχετικά με την επέτειο.





  • Παρακολουθήσαμε την ταινία 12410 και 1 τριαντάφυλλα. Τα παιδιά , αν και μικρά, μπόρεσαν να καταλάβουν τη σπουδαιότητα των γεγονότων μέσα από την αφήγηση του γάτου.
                                       
  • Φτιάξαμε την αφίσα μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ζωγραφίσαμε κόκκινα γαρίφαλα και γράψαμε συνθήματα κατά της δικτατορίας. Μετά τα κολλήσαμε σε ένα κομμάτι χαρτί του μέτρου.





  • Είδαμε όλο το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέσα από την υπέροχη παρουσίαση της Ανθής Ζήση από το ιστολόγιό της Το νέο νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι. Μπορείτε να δείτε την παρουσίασή της εδω. Τα παιδιά μπόρεσαν μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα έμμετρα στιχάκια να γνωρίσουν όλα όσα έγιναν και ανήκουν πλέον στην ιστορία.

  • Σήμερα το πρωί παρακολουθήσαμε την πολύ όμορφη εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά της Δ' και της Ε΄τάξης με την κυρία Άννα και τον κύριο Αλέξη. Μας άρεσε πάρα πολύ όλα όσα έκαναν.Τραγούδια από την πολύ καλή χορωδία της κυρίας Άννας, ζωντανή κιθάρα από 2 μαθητές της Ε' , ένα μικρό θεατρικό και τα ποιήματα μας έβαλαν στο πνεύμα της εποχής και μας συγκίνησαν. Μετά τη γιορτή είχαμε σκοπό όλοι μαζί να πάμε στο ηρώο του χωριού και να αφήσουμε λουλούδια που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι. Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε. Έτσι, ακουμπήσαμε μερικά λουλούδια πάνω στη σημαία μας σαν ένδειξη σεβασμού στους αγώνες των ανθρώπων που πάλεψαν για τη δημοκρατία.


3 σχόλια:

  1. Όμορφα και δημιουργικά όπως πάντα με τις αστεράτες πινελιές σας!Μπράβο στα παιδάκια και στη ξεχωριστή τους δασκάλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύ ωραίες ιδέες που μας δίνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!