Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πάμε για ψώνια;(3)

Σήμερα είδαμε από πιο κοντά την ημερομηνία λήξης και μιλήσαμε για τους μήνες του χρόνου.
Διαβάσαμε το κείμενο της σελίδας 45 , όπου η Βάγια εξηγεί στη Χαρά τι ακριβώς μας δείχνει η ημερομηνία λήξης. Εντοπίσαμε στο κείμενο τα τρία κομμάτια της ημερομηνίας λήξης-τη μέρα , το μήνα και τη χρονιά.
Μετά γράψαμε κι εμείς στον πίνακα τις ημερομηνίες λήξης διαφορων προϊόντων που έλεγε η κυρία.

Στη συνέχεια κοιτάξαμε την εικόνα
με τους μήνες και τον αριθμό του καθενός. Πολλά παιδιά δυσκολεύτηκαν , καθώς δεν ξέρουν ακόμα τους μήνες με τη σειρά. Δεν πειράζει όμως, θα τους μάθουμε και θα είναι πολύ εύκολο.

Προσπαθήσαμε πάντως κι έτσι! Το κάναμε σαν παιχνίδι:να  λέω εγώ τον αριθμό και τα παιδιά να μαντεύουν το μήνα. Αύριο ,αν τους έχουμε μάθει σπίτι καλύτερα τους μήνες ,θα παίξουμε κι ένα παιχνιδάκι.

Μετά μπήκαμε στο Τ.Ε. και συμπληρώσαμε τους μήνες στο τραγούδι που άκουγε η Γαλήνη, το "Δώδεκα μήνες αθλητές". Φυσικά ακούσαμε κι εμείς το τραγούδι και προσπαθήσαμε να το τραγουδήσουμε.Τέλος , διαλέξαμε ένα μήνα, τον γράψαμε σε ένα κομμάτι χαρτί και τον κάναμε βραχιόλι.


Βγήκαμε έξω στην αυλή και κάναμε το δικό μας αγώνα δρόμου με τους μήνες αθλητές.


 
Οι δυο μήνες που νίκησαν!
 Όλοι οι νικητές του χρόνου!

Η Παρουσίαση εδώ.


πάμε για ψώνια; (3) from Ioanna Chats

Για το σπίτι μαζί με την αντιγραφη και την ορθογραφία έχουμε σαν άσκηση να μάθουμε τους 12 μήνες με τη σειρά και αν μπορούμε και τον αριθμό που αντιστοιχεί στον καθένα τους.


Πάμε για ψώνια;(4) 

 Πάμε για ψώνια;(5) 

Πάμε για ψώνια; (6)

  Πάμε για ψώνια; (επανάληψη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!