Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο βιβλιοφάγος- ο βιβλιόσαυρος

Μετά το κουκουβαγάκι που πήραμε σπίτι για να το ταΐζουμε με ανάγνωση και διάβασμα γενικά, ήρθε η σειρά του βιβλιοφάγου να μπει στη ζωή μας.

Ο βιβλιοφάγος είναι ο φίλος μας που τρέφεται με βιβλία. Όσο περισσότερα βιβλία τον ταΐζουμε , τόσο μεγαλύτερος γίνεται.

Εκτύπωσα το έγγραφο "βιβλιοφάγος" , τα κεφάλια σε πράσινο χαρτί Α4 και τις κοιλιές σε διάφορα χρώματα. Κάθε παιδί έφτιαξε το βιβλιοφάγο του. Έκοψε το κεφάλι και τόσους κύκλους-κοιλιές όσα και τα βιβλία που είχε διαβάσει ως τότε.


Βάλαμε τους βιβλιοφάγους μας στον τοίχο δίπλα στη γωνιά της βιβλιοθήκης με το όνομα του καθενός μπροστά από από το βιβλιοφάγο του.



Από εδώ και πέρα κάθε βιβλίο που θα επιστρέφει διαβασμένο θα προστίθεται στην κοιλιά του βιβλιοφάγου κάθε παιδιού.

Για να μην έχουμε ζαβολιές , για κάθε βιβλίο που διαβάζουμε θα συμπληρώνουμε και την "κάρτα κριτικής" η οποία θα μπαίνει στο φάκελο των μεγάλων αναγνωστών!

Βιβλιοφάγος



Κάρτες κριτικής



κάρτες κριτικής from Ioanna Chats

All the pics by Soma https://picasaweb.google.com/100930267368779151050

11/10/16
Στο ίδιο πνεύμα δουλέψαμε και την περσινή χρονιά (15'-16') τους βιβλιόσαυρούς μας. Επειδή πέρσι ασχοληθήθηκαμε με τους δεινόσαυρους όλη τη χρονια στην ευέλικτη ζώνη , τους προτίμησα σαν ιδέα και στη φιλαναγνωσία. 

Κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του βιβλιόσαυρο. Οι κεράτινες πλάκες, όπως αυτές του Στεγόσαυρου , έμπαιναν κάθε φορά που επέστρεφε το παιδί κάποιο βιβλίο που είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη. 

Για κάθε βιβλίο που είχε διαβάσει κάποιος έπαιρνε μια πλάκα , έγραφε επάνω τον τίτλο του βιβλίου και την κολλούσε στην πλάτη του βιβλιόσαυρου. 

Εδώ το αρχείο από Drive.

12 σχόλια:

  1. Ιωάννα μου, καλησπέρα! Διάβασα τις ιδέες σου για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και ξετρελάθηκα. Όσο για το θεατρικό που ετοιμάζεις, σίγουρα περίμενε πρόταση για Λυρική σκηνή!!! Εγώ δε θα κάνω θεατρικό, γιατί η αίθουσα εκδηλώσεων έγινε τάξη, οπότε... καταλαβαίνεις. Χρησιμοποιείται μόνο στις εθνικές επετείους και πάλι με δυσκολία. ΚΡΙΜΑ....Φιλιά και δύναμη στις προετοιμασίες σου για το θεατρικό-ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Νικη μου! Κρίμα που δε θα κάνετε θεατρικο! Τα Χριστουγεννα χρειάζονται...κατι! Κι εμας ταξη ειναι η σκηνη αλλα οι συναδελφοι κανουν υπομονη τις μέρες εκείνες...

      Διαγραφή
  2. Ωραία ιδέα! Κλέβεται πάραυτα! Ευχαριστούμε για την προσφορά! :)

    Μαριλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική ιδέα! Συγχαρητήρια! Φοβερή και η ιδέα σου για τους Δεινόσαυρους σαν θέμα της Ευέλικτης Zώνης! Σου είναι εύκολο να μας ανεβάσεις και αυτό το υλικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολύ Σωτηρία μου! Το υλθικό με τους δεινόσαυρους είναι πραγματικά πολύ ωραίο , αλλά δεν εχω καθίσει να το συγκεντρώσω και να το ανεβάσω. κακώς βεβαια! Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή! Το δούλεψα πάντως πριν δυο χρόνια και ήταν υπεροχο θέμα! Τα πρωτάκια μου τότε πραγματικά είχαν ενθουσιαστεί!

      Διαγραφή
    2. Θα περιμένω με ανυπομονησία!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!