Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Φωνόμετρο

Εξερευνώντας για πολλοστή φορά ιδέες στο διαδίκτυο βρήκα μια πολύ καλή ιδέα για τα επίπεδα της φωνής που χρησιμοποιούμε στην τάξη.
Οι ιδέες πάρα πολλές κι έτσι δεν ήταν δύσκολο να φτιάξω κι εγώ ένα "φωνόμετρο" για την τάξη μου! Το βάφτισα κιόλας όπως βλέπετε! :P


φωνομετρο from Ioanna Chats

Το εκτύπωσα και το πλαστικοποίησα.


Πώς λειτουργεί;
Ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνουμε βάζω το δείκτη- ένα μανταλάκι από αυτά τα XL που κυκλοφορούν- στο επίπεδο της φωνής που επιθυμώ να επικρατεί στην τάξη. Για παράδειγμα , αν κάνουμε μια ομαδική δραστηριότητα βάζω το δείκτη στο "χαμηλόφωνα"  (συζήτηση στην ομάδα), αν γράφουμε ορθογραφία βάζω το δείκτη στο "απόλυτη ησυχία" κ.ο.κ.



Έχει αποτελέσματα;
Έχω βάλει το φωνόμετρο εδώ και 10 μέρες περίπου. Στην αρχή ήταν κάτι νέο και μας ενθουσίασε, ωστόσο ξεχνούσαμε συχνά τα επίπεδα που υποδείκνυε ο δείκτης. Με την πάροδο των ημερών βλέπω πως έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο νόημα. Μάλιστα μου υπενθυμίζουν πολλές φορές να βάλω το δείκτη στη "Διαπασών" την ώρα του διαλείμματος! Βέβαια πολλές φορές μέσα στην ημέρα πρέπει ακόμα να θυμίζω να υπακούμε το δείκτη γιατί ξεφεύγουμε.
Συμπέρασμα:  Άχρηστο μια φορά δεν είναι, αλλά ζεις και χωρίς αυτό.
graphics http://www.mycutegraphics.com/ 

6 σχόλια:

  1. Α τι ωραίο!! Μπράβο! Αυτό βέβαια που μαρεσει σε εσένα είναι ότι είσαι ειλικρινης! (''Άχρηστο μια φορά δεν είναι, αλλά ζεις και χωρίς αυτό'')...εχω βαρεθεί να ακούω ότι όλα είναι τέλεια και δουλεύουν ρολόι γιατί μετά απογοητεύομαι αν δεν πιάσουν στη δική μου τάξη...το θέμα είναι να μπουν στο νόημα όπως λες και να το χρησιμοποιούν όσο το δυνατον καλύτερα! Συνέχισε να μας δίνεις έμπνευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλα Τζενάκι μου! Όλα τέλεια δεν μπορούν να είναι...το αντιθετο συνηθως συμβαίνει κ οποιος δεν το λεει μαλλον ζει στα σύννεφα. Εμείς πάντα κάνουμε αυτό που μπορούμε κ πιάσει έπιασε , αν όχι , πάμε γι'αλλα! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις καρτέλες σας:; Και αν ναι πώς:;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και βέβαια! Μπορείτε να κάνετε λογαριασμό στο slideshare http://www.slideshare.net/?ss (αν εχετε λογαριασμο στο facebook γίνεται πανευκολα) και από εκεί να βρειτε τα εγγραφά μου (προφιλ Ioanna Chats) και να κατεβασετε ελευθερα ό,τι θέλετε!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο!!! Είμαι φοιτήτρια και το χρησιμοποίησα στην τάξη μου στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης. Τα αποτελέσματά του εκπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!