Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στον κόσμο των κόμικς (4)σελ.33

Παρασκευή σήμερα και για το μονόωρο της Γλώσσας επέλεξα να κάνουμε εύκολα και διασκεδαστικά πράγματα με λίγες πινελιές επανάληψης. Καλημεριστήκαμε λοιπόν και ευχηθήκαμε χρόνια πολλά σε όλα τα ζωάκια που σήμερα έχουν γιορτή!
Αρχικά κάναμε το κείμενο "Ο Αρμπέν χάνει το δόντι του". Κείμενο που αγγίζει τα παιδιά , αφού πέρσι η τάξη μας είχε πολλά φαφούτικα, γλυκά χαμόγελα!
Μιλήσαμε και για τα έθιμα που ακολουθούν τα παιδιά , όπως ο Αρμπέν και η Γαλήνη. Η νεράιδα των δοντιών είχε την τιμητική της , αν και δεν έλειψαν τα παιδιά που ακόμα και σήμερα πετάνε το δόντι στα κεραμίδια.
Συνεχίσαμε με την άσκηση που προτείνει το βιβλίο. Τα παιδιά έψαξαν και βρήκαν όλες τις λέξεις που τελειώνουν σε ν και σε ς. Έπειτα συνεχίσαμε και με την άσκηση 4 στο Τ.Ε.
Το ποίημα της 5ης δραστηριότητας  από την Παυλίνα Παμπούδη μας άρεσε πάρα πολύ και τα σίγμα μπηκαν στη θέση τους στο πι και φι!
Το ποίημα της Παμπούδη μας θύμισε το χθεσινό σαλιγκάρι που ετοιμαζόταν για τη γιορτή. Και μιας και σήμερα είναι η γιορτή των ζώων , αποφάσισα να παίξουμε έναν αγώνα ταχύτητας βρίσκοντας τα ζώα που πήγαν στη γιορτή.
Έκοψα και τύλιξα σε παπυράκια όλα τα αινίγματα από το έγγραφο "Αινίγματα για αγώνα"  (τις λύσεις φυσικά τις κράτησα ξέχωρα :P). Κάθε ομάδα ξεκίνησε με ένα αίνιγμα και κάθε φορά που ολοκλήρωνε τη δραστηριότητα (συμπλήρωση δίψηφων φωνηέντων και συμφώνων) και έλυνε το αίνιγμα, το έφερνε σε μένα για έλεγχο και έπαιρνε καινούριο αίνιγμα. Κέρδισε η ομάδα που μπόρεσε να λύσει τα περισσότερα αινίγματα!



Η Παρουσίαση εδώ.

στον κόσμο των κόμικς (4) σελ.33 from Ioanna Chats

Αινίγματα για αγώνα


στον κόσμο των κόμικς (3) from Ioanna Chats

Όπως είναι λογικό , όλα αυτά δεν έγιναν σε μια ώρα αλλά σε ολοκληρο το δίωρο. Από τη στιγμή όμως που είχα και ευέλικτη σήμερα αποφάσισα να τη δουλέψω πραγματικά ευέλικτα και να συνδέσω την ημέρα των ζώων με τη γλώσσα!

Χρόνια πολλά αγαπημένα μας ζωάκια!!!


Στον κόσμο των κόμικς (5), σελ. 34 

Ο κόσμος των κόμικς (6) , επανάληψη 

 Τοστάκι στην 3η ενότητα  (επαναληπτικό με παιγνιώδη χαρακτήρα)

graphics http://www.mycutegraphics.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!