Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τοστάκι στην 4η ενότητα- Μιαμ μιαμ!

Ήρθε και πάλι ο καιρός για το τοστάκι μας , μιας και τελειώσαμε την 4η ενότητα. Αυτή τη φορά σκέφτηκα , αφού είναι και Παρασκευή (χαλαρή και τρομερή), το τοστάκι μας να είναι πιο ρεαλιστικό!
Έφτιαξα λοιπόν  μια σειρά από ασκήσεις και δραστηριότητες επαναληπτικές στην ενότητά που ολοκληρώσαμε. Παράλληλα με τη λύση αυτών "μαγειρεύαμε" και το τοστάκι μας.

 Για να το ετοιμάσουμε , έπρεπε να λύσουμε σωστά τις ασκήσεις, για να πάμε στο επόμενο βήμα της παρασκευής του τοστ.

Το έγγραφο με τις δραστηριότητες και τις οδηγίες  θα το βρείτε εδώ.


Η πρώτη δραστηριότητα ήταν η ορθογραφία μας. Κάθε μέλος της ομάδας πήρε από 2 λέξεις των οποίων έλειπαν κάποια γράμματα. Όταν συμπλήρωναν τη λέξη την έριχναν σε ένα κουτί. Όταν συμπλήρωναν όλα τα μέλη της ομάδας τις λέξεις, ο αρχηγός έφερνε το κουτί για έλεγχο σε μένα. Όταν όλα ήταν σωστά , πήγαιναν στον πάγκο προετοιμασίας τους για να συνθέσουν το πρώτο μέρος του τοστ, το ψωμί.  Αν δεν ήταν σωστά το κουτί με τα λανθασμένα επέστρεφε στην ομάδα για επανέλεγχο.

                Ο πάγκος προετοιμασίας μιας ομάδας

                               1η δραστηριότητα:Η ορθογραφία μας
1ο βήμα στο τοστάκι: Το ψωμί!

Η δεύτερη δραστηριότητα ήταν η δημιουργία λίστας. Κάθε μέλος της ομάδας έπρεπε να γράψει από ένα ζώο, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες που μάθαμε για τις λίστες. Μόλις ολοκληρωνόταν και αυτή η δραστηριότητα σωστά , μπορούσαν να πάνε στον πάγκο προετοιμασίας και να βάλουν τυρί στο τοστάκι τους.
                 Με προσοχή μεγάλη γράφεται και η λίστα
               ...και η σειρά για το τυράκι στο τοστ μας!

Στην τρίτη δραστηριότητα, έβαλαν τη λίστα που έφτιαξαν με τα ζώα σε αλφαβητική σειρά. Αν ήταν όλα σωστά, όλη η ομάδα εβαζε βραστό ζαμπόν στο τοστάκι της.

                   Και η αλφαβητική σειρά ακολουθεί!



Αν το κάναμε σωστά ,το βραστό ζαμπονάκι έχει σειρά!

Στην τελευταία δραστηριότητα ο καθένας ήταν για τον εαυτό του(για να μην πέσουν μαζικά στην τοστιέρα τα τοστάκια -χιχιχιχιχι). Κάθε παιδί έπρεπε να βρει 3 πράγματα μέσα στην τάξη και να τα καταγράψει σε λίστα.Έπειτα , έπρεπε να τα βάλει σε αλφαβητική σειρά.
Με την ολοκλήρωση και αυτής της εργασίας , έμπαινε και το τελευταίο ψωμάκι και το τοστ ήταν έτοιμο για ψήσιμο!
Υπερωρίες έκανε η τοστιέρα μου σήμερα...

               Και το τοστάκι μας ήταν έτοιμο για φάγωμα!

Όλη η διαδικασία κράτησε ακριβώς μισή ώρα! Χωρίς άγχος , χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι εργαζόμαστε και εξασκούμαστε σε όσα μάθαμε καταφέραμε να φτιάξουμε υπέροχα τοστάκια και η κυρία ήταν πανευτυχής με όλα όσα καταφεραν τα παιδάκια της!

16 σχόλια:

  1. Κορίτσι μου, σε αγαπώ!!!Θα ήθελα να ήμουν μαθήτριά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου γλυκιά τα συναισθήματα είναι αμοιβαία!!! Εγώ θα ήθελα να ημασταν στο ίδιο σχολείο!!! Μικρά καθημερινά θαύματα θα μπορούσαμε!!!

      Διαγραφή
  2. Συναδέλφισσα, έπεσα τυχαία στη σελίδα σου και...έπαθα πλάκα! Είσαι αστέρι και σου αξίζουν χίλια συγχαρητήρια!!! Αποτέλεσες παράδειγμα αμέσως για μένα και θαυμάζω το μεράκι σου, την υπομονή σου, το ζήλο σου...ΟΛΑ! Μπράβο και πάλι ΜΠΡΑΒΟ! Εγώ είμαι δασκάλα Α' τάξης και δεν σου κρύβω ότι θα σου κλέψω μερικές ιδέες. Ελπίζω να έχω το θάρρος να σε ενοχλήσω για τυχόν απορίες. Να 'σαι καλά, φιλιά -ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Νικη μου!!!! Τα λόγια σου μου δίνουν πολύ κουράγιο!Οι ιδέες είναι εδώ για όλους και το υλικό για όποιον το θέλει !!! Εμπνέομαι και εμπνέω! :) Για οτιδήποτε χρειαστείς με ρωτάς φυσικά! Δες και τη σελίδα της πρώτης που είχα πέρσι (αν κ την ξεκίνησα Φεβρουάριο) -Πρωτη και καλύτεροι.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ,ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

      Διαγραφή
    3. Καλή μου Αθηνά με τα γλυκά σου λόγια!!!

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για τη δουλεία σου!!!! Ο,τι και να πω θα ναι λίγο.. Θα κλέψω πολλές από τις ιδέες σου!!! Μπράβο συνέχισε ετσι!!!

    Θα σου προτείνω να ανοίξεις λογαριασμό και στο pinterest!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Πέννυ! Εχω λογαριασμό στο pinterest αλλά είναι στο όνομά μου κ όχι στου blog.

      Διαγραφή
  4. Ακόμη μια διασκεδαστική δραστηριότητα! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εισαι φοβερή. Σε ευχαριστουμε πολύ. Μας βοηθας πολύ με την υπέροχη δουλειά σου. Αξίζεις πολλά βραβεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα. Πώς μπορώ να κατεβάσω στον υπολογιστή μου τα υπέροχα φύλλα εργασίας σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Πατάς τον σύνδεσμο κάτω από το έγγραφο και μεταφέρεσαι στη σελίδα από την οποία κατεβάζεις (δωρεάν) αυτό που σου αρέσει. Αν δεν είσαι μέλος , εγγραφεσαι (πάλι δωρεάν) και κατεβάζεις. Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!