Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στον κόσμο των κόμικς (2) σελ. 30-31

Σήμερα είδαμε πώς ο άνθρωπος από τα πολύ παλιά χρόνια προσπαθούσε να αφηγηθεί ιστορίες με εικόνες. Θαυμάσαμε βραχογραφίες , αιγυπτιακούς παπύρους, αγγεία και αετώματα , θρησκευτικές εικόνες και φτάσαμε στα κινούμενα σχέδια.
Το ταξίδι μαγευτικό για τα παιδιά. Και η αφήγηση μέσα από εικόνες αποδείχτηκε πολύ πιο εύκολη από την αφήγηση του κόμικς που κάναμε χθες.

Στις εικόνες των κινούμενων σχεδίων αφιέρωσα λίγο περισσότερο χρόνο για να εξηγήσω πώς ακριβώς συμβαίνει η κίνηση , αν και είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν. Τους έδειξα και ένα βίντεο με 2 flipbooks που τους άρεσαν πολύ και πέρασαν το νόημα πολύ πιο καλά.
 Το συγκεκριμένο το διάλεξα , καθώς είχαμε κάνει μια συζήτηση προχθές σχετικά με την εξοικονόμηση των φύλλων του τετραδίου και τα χαρτια που χαλάμε άσκοπα.
Θα ήθελα πολύ να φτιάξουμε ένα και στην τάξη αλλά απαιτεί πολύ χρόνο. Καλή ιδέα είναι και το φασματοσκόπιο , που ίσως φτιάξουμε κάποια στιγμή.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην 5η δραστηριότητα , που για να πω την αλήθεια φοβόμουν πως θα μας δημιουργήσει προβληματάκια , αλλά τελικά τα παιδάκια μου διασκέδασαν πολύ και τελειώσαμε πολύ γρήγορα και με αυτό. Εδώ θα ήθελα να πω πως οι συγγραφείς των βιβλίων θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστουν πως τα παιδιά δε γράφουν με πληκτρολόγιο αλλά με το μολύβι. Αφήστε λίγο παραπάνω χώρο στα παιδιά! Πώς να χωρέσεις σε 2 σειρούλες σε μπαλονάκι 7 λέξεις;

Η Παρουσίαση εδώ.
στον κόσμο των κόμικς (2) σελ.30 31 from Ioanna Chats

Στο φύλλο εργασίας έβαλα μια παρόμοια με την 5η δραστηριότητα άσκηση, μια ασκησούλα κρίσεως και μια ακόμα παιχνιδοάσκηση όπου τα παιδιά πρέπει να αντιστοιχίσουν τα λόγια με τα μπαλονάκια ανάλογα με το τι βλέπουν σε κάθε σκίτσο.

Φύλλα εργασίας της ενότητας & σε printer friendly εκδοση εδώ

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!! Δουλεύεις πολύ καλά και το γνωστικούς και τους συναισθηματικούς και τους συμπεριφοριστικούς στόχους!! Εξαιρετική δουλειά!! Μπράβο σου !Μαρία-Ρόδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια! Τα φιλιά μου στην αγαπημένη μου Ρόδο. Ημουν εκεί από το 2004 ως το '08!!!

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!