Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Εκθεση βιβλίου - Αντίο όνειρά μου

Χαλαρώσαμε ή όχι ακόμα;

Εμείς την προηγουμενη βδομάδα τελειώσαμε και με την 9η ενότητα δουλεύοντας τα 2 τελευταία κεφάλαια.

Εκθεση βιβλίου

Όπως πάντα, επεξεργαστήκαμε εικόνα κείμενο και προσκλήσεις εντοπίζοντας πληροφορίες χρωματίζοντάς τες μέσα στο κείμενο. Παραλληλα είδαμε και τα βασικά στοιχεία μιας πρόσκλησης. Θα τα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την πρόσκληση για τη γιορτή της λήξης του έτους.



Συνεχίσαμε με την ανάπτυξη των προτάσεων. Αφού είδαμε το παραδειγμα του βιβλίου , όπου κάθε παιδί συμπλήρωνε και από μια πληροφορία , προσπαθήσαμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Πήραμε πολύ φτωχές προτάσεις με 3-4 λέξεις και τις μετατρέψαμε σε πλούσιες και μεγαλοπρεπεις προτάσεις των 11-12 λέξεων.

Στη συνέχεια δουλέψαμε στο φύλλο εργασίας τις δραστηριότητες της παρουσίασης. Εντοπίσαμε τα διάφορα μέρη μιας πρότασης απαντώντας σε ερωτήσεις όπως : ποιος, τι κάνει, πότε , πού.



Αντίο όνειρά μου

Επεξεργαστήκαμε το ποίημα διαβάζοντάς το πρώτα 2-3 φορές. Πολύ ευκολα βρήκαμε και τα 3 όνειρα που περιγράφονται σε αυτό καθώς και τι λένε οι υπόλοιπες στροφές. Κάναμε κι ένα μαθηματικό διάλειμμα παίζοντας με τον πολλαπλασιασμό. Αφού βρήκαμε πόσους στίχους έχει μια στροφή , βρήκαμε τους στίχους που έχει όλο το ποίημα.


Συνεχίσαμε με τις δραστηριότητες του Τ.Ε. Την άσκηση με το όνειρο την κάναμε προφορικά στην τάξη και την έδωσα σαν άσκηση για το 3ήμερο. (Είπαμε χαλαρώσαμε!!!)

Την τελευταία άσκηση την εκτύπωσα σε Α3 κόλλες και άφησα να τη δουλέψουν ομαδικά κόβοντας τις παραγράφους του κειμένου και συναρμολογώντας το από την αρχή.




Παρουσίαση
Εδώ από Drive.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!