Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Φυσικοί και δεκαδικοί αριθμοί

 Και ναι! Κάνω ανάρτηση!

Έχει περάσει τόσος πολύς καιρός που πραγματικά αισθάνομαι περίεργα ωραία...

Φέτος η ΤΑΞΗ ΑΣΤΕΡΑΤΗ ταξιδεύει με Στ' και ξεκινήσαμε (παρά τις όποιες δυσκολίες) δυνατά! Τα πρώτα κεφάλαια στα μαθηματικά είναι σχετικά εύκολα για τα παιδιά και η διαχείριση αριθμών είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα . Αυτή η χρονιά κρύβει πολλές προκλήσεις και μια από αυτές ήταν και η ανάθεση εργασιών. Φυσικά και δε θα τρελάνουμε στη δουλειά τα μικρά μας , αλλά ας μη γελιόμαστε...Χάθηκε ένα ολόκληρο 3μηνο πέρυσι και το όποιο κενό πρέπει να καλυφθεί όσο είναι εφικτό σε κάθε περίπτωση.


Αποφεύγοντας να δώσω έντυπες εργασίες στα παιδιά δουλεύουμε πολύ στο τετράδιο, αυτοδιόρθωση και μια ξεχασμένη σελίδα από τα παλιά. 

Liveworksheets

 Μια σελίδα που γνώριζα χρόνια και είχα δημιουργήσει μάλιστα κι ενα φύλλο εργασίας , αλλά που ποτέ δε δούλεψα με μαθητές. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δε χρειαζόταν. 

Ήρθε ο καιρός όμως και μια πολύ καλή συνάδελφος μου θύμισε την ύπαρξή της. Μέσα από τα πολύ αναλυτικά tutorials που ανεβάζει μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε τις δικές σας δραστηριότητες! Λίγη εξάσκηση θέλει!

Βρείτε την αξιέπαινη δουλειά της εδώ:Στο δια ταύτα: Εκεί που θα έδινα κάποιο φύλλο εργασίας στο σπίτι , στέλνω το link ή αναθέτω στο τμήμα που έφτιαξα και τα παιδιά μπαίνουν όποτε μπορούν και θέλουν και ολοκληρώνουν εργασίες στο δικό τους ρυθμό. Σε εμένα έρχεται φυσικά όλη η δουλειά τους κι έτσι μπορώ να ελέγξω αδυναμίες και κενά. 

Το δουλεύω περίπου 10 μέρες τώρα και τα παιδιά συμμετέχουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Τους αρέσει ιδιαίτερα που μπορούν να ελέγξουν πού έχουν κάνει λάθος. Προσωπικά επιλέγω να μην μπαίνει βαθμός (να μην τον βλέπουν τα παιδιά δηλαδή) ώστε να εστιάζουν στη δουλειά που έχει γίνει και όχι σε ένα ξερό νούμερο. Φυσικά και δεν αποτελεί το μοναδικό εργαλείο μας, αλλά είναι καλό για όσους από εμάς έχουμε ψηφιακό αρχείο με ασκήσεις και θέλουμε να το χρησιμοποιούμε online.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το υλικό που έχω μοιραστεί με τους μαθητές μου. Είναι ελεύθερο για χρήση από όποιον θέλει.

Καρτέλες με τα είδη των αριθμών

Οι δεκαδικοί αριθμοί , pdf

Οι φυσικοί αριθμοί,pdf

Οι φυσικοί αριθμοί , LiveworksheetsΟι δεκαδικοί αριθμοί , Liveworksheets
Καλή σχολική χρονιά, συνάδελφοι με υπομονή , μεράκι και αλληλεγγύη!
Α! Και με κατανόηση...μπόλικη...Bitmoji Image


3 σχόλια:

 1. Ιωάννα μου ξέρεις ότι σ' αγαπώ και θαυμάζω τη δουλειά σου, οι απόψεις μας ταυτίζονται, μου αρέσει και εμένα η ιδέα της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εφοσον, έχει τεθεί και ο περιορισμός των εντύπων εργασιών, αλλά έχω βρεθεί μπροστά σε ένα ηθικό δίλημμα: είναι αποδεκτό να ασχολούνται οι μαθητές με τις ιντερνετικές μας εργασίες και προφανώς να συζητάνε για αυτές κάποια στιγμή στην τάξη, ενώ καποιοι από τους συμμαθητές τους δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ; Θα ήθελα τη γνώμη σου, γιατί έχει βαρύτητα. Καλή δύναμη, υγεία και φως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρυσάνθη μου , φυσικά και οι ανησυχίες σου είναι πολύ σωστές. Ωστόσο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια άγνωστη κατάσταση πολύ βίαια και από το φόβο μιας επανάληψής της προετοιμάζω τα παιδιά. Φυσικά και αυτές οι εργασίες έχουν χαρακτήρα αναγνωριστικό στην αρχή. Τα παιδιά που δεν μπορουν να ασχοληθούν με αυτές στο σπίτι είναι σχεδιασμένο να το κάνουν από το σχολείο. Άποψή μου είναι ότι τα εργαλεία υπάρχουν και πρέπει να τα χρησιμοποιούμε αν πραγματικά βοηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν τα προβλήματα που δημιουργούν είναι περισσότερα , φυσικά και θα καταλήξουν στην αχρηστία. Ο ψηφιακός μας γραμματισμός είναι πλέον απαραίτητος και καλό είναι να εισάγουμε και τους μαθητές μας -έστω και τις λίγες φορές που θα το καταφέρουμε- σε αυτόν. Όταν υπήρχν μαθητές που στο σπίτι δεν είχαν λεξικά και εγκυκλοπαίδειες , οδηγήσαμε τα παιδιά στη σχολική βιβλιοθήκη , τους μάθαμε πώς να αναζητούν αυτό που θέλουν και τους εμπλέξαμε στην έρευνα. Τώρα τα εργαλεία είναι απλά διαφορετικά... Καλή συνέχεια , καλή μου! Συγγνώμη που καθυστέρησα τόσο να απαντήσω.

   Διαγραφή
 2. Καλή χρονιά με υγεία `!!!
  Τώρα μάθαμε για το σαιτ σας.
  Θα ξεκινήσουμε και εμείς μαζη με την κορι μου ΆΡΤΕΜΙΣ ΚΛΑΚΆΛΑ.
  ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ, μαμά Έλενα Μανουκοβσκαγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!