Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ταξιδεύοντας στον κόσμο- Πρώτη μέρα στο σχολείο

Από καιρό ήθελα να ετοιμάσω κάτι για την έναρξη της χρονιάς. Κάτι που θα κάνει την επιστροφή στο σχολείο ομαλή , που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών μου μαθητών και θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση για το νέο ξεκίνημα. Παλιότερα δούλευα τα πορτραίτα γνωριμίας  "Σχετικά με μένα", αλλά τα έχω βαρεθεί λιγάκι , υπάρχει πλέον υπερπληθώρα στο διαδίκτυο (και σε πολύ πιο όμορφη διάταξη από τη δική μου)  

και επιπλέον δεν πιστεύω ότι κεντρίζουν τα μεγαλύτερα παιδιά. Έτσι κινήθηκα σε άλλη κατεύθυνση.


Προσωπικά έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τις συνήθειες και τις παραδόσεις που έχουν άλλοι λαοί για τις ίδιες περιστάσεις (π.χ. γιορτές, διασκέδαση, τελετές, μυστήρια κτλ.). 
Προσπάθησα λοιπόν να βρω πληροφορίες για το άνοιγμα των σχολείων σε διάφορες χώρες. Βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για διάφορες χώρες και έφτιαξα μια παρουσίαση με κάποιες πληροφορίες που πιστεύω πως θα ενδιαφέρουν τα παιδιά. 


Δεν "μπούκωσα" με λεπτομέρειες γιατί θέλω ένα ομαλό ξεκίνημα και να κεντρίσω το ενδιαφέρον (όχι να γαλουχήσω ανθρωπολόγους!). 

Μαζί έφτιαξα και ένα βιβλιαράκι δραστηριοτήτων βασισμένο σε όλα αυτά που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά. 

Οι δραστηριότητες είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη Β' τάξη (κάποιες) ως και τη Στ'. Κάθε εκτύπωση δίνει 2 βιβλιαράκια και κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να διαλέξει ποιες από τις δραστηριότητες θα κάνει με τα παιδιά του.


Την παρουσίαση μπορείτε να βρείτε και να την κατεβάσετε από τον σύνδεσμο drive παρακάτω.

Κι από εδώ από Drive

Το βιβλιαράκι δραστηριοτήτων 

Κι εδώ από Drive.

Καλή αρχή, αγαπημένοι και αγαπημένες συνάδελφοι! Εύχομαι μια χρονιά γεμάτη δημιουργία και αγάπη για τα παιδιά μας και για όσα κάνουμε!


15 σχόλια:

 1. Εξαιρετική ιδέα! Καλή χρονιά να έχουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τέλειο!!!!!!!!!! το κάναμε πέρυσι και το έψαχνα έντρομη μήπως δεν το βρω για να το δούμε και φέτος με την άλλη τάξη! ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχο! Μακάρι να υιοθετούσαμε μερικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ! Δε θα ήταν άσχημη ιδέα να υιοθετούσαμε κάποια , όντως!

   Διαγραφή
 4. Ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες ιδέες σου!!!Καλή Χρονιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ιωάννα είσαι καταπληκτική!
  Καλή σχολική χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!