Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Βατραχοϊστορίες

Αφιερώσαμε μια μέρα στην άνοιξη και γύρω από ένα βάτραχο κάναμε διάφορες δραστηριότητες.

Διαβάσαμε την αρχή της ιστορίας και προσπαθήσαμε να φανταστούμε τη συνέχεια. Αυτό το κάναμε σε στυλ κόμικ. Πρώτα μάθαμε με απλό directed drawing  να σχεδιάζουμε ένα βάτραχο και μια μύγα. 

Έπειτα φτιάξαμε ένα διάλογο ανάμεσα στο βάτραχο και στη μύγα.Οι ιδέες των παιδιών απερίγραπτα διασκεδαστικές! Δε διόρθωσα ορθογραφικά λάθη παρά μόνο όταν μια λέξη δεν ήταν γραμμένη με τρόπο που να την καταλαβαίνουμε. Πολλά παιδιά θέλησαν να χρησιμοποιήσουν και στίξη και εκεί βοήθησα όσους το ζήτησαν. Κατά τα άλλα όλη η δουλειά έγινε αποκλειστικά από τα ίδια. 
Στο τέλος χρωματίσαμε τα σχέδιά μας και αναρτήσαμε τις ιστορίες μας στην τάξη. 


Στο τέλος της ημέρας φτιάξαμε και τους ήρωες της ιστορίας μας. Μια ιδέα από το pinterest.

Follow Ioanna's board spring crafts on Pinterest.

Ήδη από το πρωί είχα βάλει τα παιδιά να βάψουν ένα ρολό από χαρτί υγείας πράσινο, για να προλάβει να στεγνώσει μέχρι την τελευταία ώρα που θα το χρειαζόμασταν.

Στη συνέχεια έκλεισα με συρραπτικό τη μια άκρη του ρολού και τα παιδιά έβαψαν το εσωτερικό της ανοιχτής μεριάς κόκκινο (για το στόμα).
Βάλαμε μια σταγόνα κόλλα και κολλήσαμε μια κόκκινη κλωστή για γλώσσα. 
Συνεχίσαμε κόβοντας τα πόδια και τα μάτια που τα κολλήσαμε κι αυτά πάνω στο βάτραχο. Τέλος φτιάξαμε τη μύγα. Κόψαμε το σχήμα της γύρω γύρω και σχεδιάσαμε τα φτερά με μολύβι και με καφέ μπογιά τα μάτια της. 


Την κολλήσαμε πάνω στη γλώσσα του βατράχου.

Το έγγραφο για την ιστορία εδώ
Το πατρόν για τις μύγες εδώ
Τα πόδια τα σχεδίασα σε χαρτί και τα παιδιά τα έκοψαν.3 σχόλια:

  1. Από ποιο βιβλίο διαβάσατε την αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια αρχη εννοείς? Το "Μια φορά κι εναν καιρό..." που αποτελεί αφορμή για τη δραστηριότητα δεν ειναι από κάποιο βιβλίο. Αποτελεί δική μου έμπνευση! :P

      Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!