Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ησυχάκια!

Σε μια τάξη γεμάτη 22 υπέροχα ζωηρά και σκανταλιάρικα ζουζούνια η ησυχία είναι κάτι προφανώς ανήκουστο. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το Φωνόμετρο , αλλά η αλήθεια είναι ότι δε με είχε ενθουσιάσει στην εφαρμογή του και ξεχνούσα συνέχεια να βάζω το δείκτη. 
Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω μια νέα ιδέα που βρήκα (πού αλλού?) στο pinterest και μου άρεσε πολύ. 
Η ιδέα από εδω.

Τα ησυχάκια λοιπόν είναι μικρά πλασματάκια που μπορούν να ζήσουν άνετα μόνο εκεί που υπάρχει ησυχία.


 Έτσι προτιμούν να κάνουν παρέα σε παιδάκια που δε μιλάνε συνέχεια, δε φωνάζουν και δε δημιουργούν πανικό. 
Κάθε φορά που κάποιο παιδάκι ή μια ομάδα δουλεύουν με σχετικά μεγαλύτερη ησυχία από τους υπόλοιπους βγάζω το κουτί με τα ησυχάκια και μοιράζω απλόχερα.   

Έχω φροντίσει βέβαια να πάρουν όλοι κάποια στιγμή. Το ωραίο είναι ότι τα κάνουν συλλογή , τα αποθηκεύουν στο σπίτι ή στην κασετίνα τους και τα προσέχουν σαν τα μάτια τους. Ετσι ενώ στην αρχή εφτιαξα καμια 50αριά, βρέθηκα να φτιάχνω κάθε βδομάδα καινούρια. 

Αυτή τη βδομάδα έφτιαξα χριστουγεννιάτικα ησυχάκια. Το μόνο που χρειάζεται είναι μικρά πομ πον και ματάκια. 

Τα κολλάω με σιλικόνη γιατι με την κόλλα δεν είχαν αντοχή. 
Μην περιμένετε ότι ξαφνικά στην τάξη μου επικρατεί ηρεμία και τάξη , αλλά τουλάχιστον όταν βγάζω το κουτί με τα ησυχάκια , απολαμβάνω ένα 10λεπτο σχετικά νορμάλ έντασης... τα παιδιά τα λατρεύουν κι αυτός είναι αρκετός λόγος για μένα να συνεχίσω να τα φτιάχνω!
29/9/16
Εκτός από τα ησυχάκια με τα πον πον έφτιαξα και ησυχάκια με γυαλάκια διακόσμησης (αυτά που βάζουμε σε γυάλες). Τα συγκεκριμένα τα έδινα σε εξαιρετική συμπεριφορά και όχι μόνο σε ησυχία! 



Πώς τα έφτιαξα:
Απλωσα ατλακόλ (αραιωμένη με λίγο νερό) στην ίσια πλευρά και κόλλησα τα γυαλάκια πάνω σε πολύχρωμο χαρτί (με κουτάκια , καρδούλες, αστεράκια κτλ.). Όταν στέγνωσαν καλά , έκοψα γύρω γύρω κάθε γυαλάκι και κόλλησα με σιλικόνη τα μάτια. Ετοιμα!






5 σχόλια:

  1. Μπράβο! Πολύ ωραία η ιδέας σας! Εγώ κάτι που σκέφτηκα και θα ήθελα να εφαρμόσω είναι ο κύριος ''σφυρίχτρας''. Κάθε φορά που γίνεται φασαρία ο κύριος ''σφυρίχτρας'' αρχίζει και σφυρίζει για να κάνουμε ησυχία. Τότε με την σειρά τους βγαίνουν τα ησυχάκια αφου ξέρουν πως με το που σφυρίζει ο κύριος σφυρίχτρας είναι ασφαλή να βγούνε έξω... Πρέπει όμως να τηρηθεί ησυχία για να μην τρομάξουν και φύγουν... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα!!! Εγω έχω ένα θεματακι με τη σφυρίχτρα (δε χρησιμοποιώ ποτε!), αλλα πιστεύω στο ίδιο πνεύμα μπορεί να λειτουργήσει και ένα ταμπουρίνο ή ένα ντέφι!

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια; τι θεματάκι; (αν θέλετε να πείτε φυσικά) μήπως πρέπει και εγώ να το ξανά σκεφτώ!

      Διαγραφή
    3. Α δεν ειναι κάτι που έχω κρυφό, απλά μου βγαζει κάτι στρατιωτικό η σφυρίχτρα και δε μου αρέσει.

      Διαγραφή
  2. Πολυ ωραιο!!! Πολυ ομορφος τροπος για λιγη ησυχια, χωρις φωνές και απειλες...!!! Οσο για τη σφυρίχτρα θα συμφωνησω, ενας πιο αρμονικος ηχος ισως ειναι καταλληλοτερος..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!