Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μάνα , μητέρα , μανούλα , μαμά- Γιορτή της μητέρας

Αυτά τα πλάσματα οι μαμάδες...περίεργα πλάσματα...Αγαπάνε τόσο πολύ και ποτέ δεν περιμένουν κάτι σε αντάλλαγμα. Πολλές φορές μπορεί να εκνευριζόμαστε με αυτές  ή να θεωρούμε οτι μας κουράζουν , αλλά όλοι είμαστε μαμακηδες...ας το παραδεχτούμε. Τις λατρεύουμε!
Δεν μπορούσαμε κι εμείς να αφήσουμε έτσι τη μαμά παραπονεμένη. Φτιάξαμε κάτι για την ημέρα της
και συζητήσαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τις κάνουμε χαρούμενες εκείνη την ημέρα. Μικρές εκπλήξεις που μπορούν να κανουν τα παιδιά και να φέρουν το χαμόγελο στο τόσο αγαπημένο πρόσωπο. Δε θα πω άλλα γιατί μπορεί να διαβάζουν και οι μανούλες.
Φτιάξαμε μια καρτούλα λοιπόν για τη μανούλα μας. Η ιδέα είναι ευγενική χορηγία της αγαπημένης μου Ελενας από την Kinderella. Με πολύ απλά υλικά και χωρίς κόπο φτιάξαμε μια πολύ εντυπωσιακή κάρτα.
Εκτύπωσα το εγγραφο "τουλίπες για γιορτή μητερας" σε διάφορα χρώματα και έδωσα στα παιδιά να τις κόψουν. Κάθε παιδί θα χρειαζόταν 11 τουλίπες για την καρτα του , έτσι την πρώτη μέρα κόψαμε τουλίπες και φύλλα.
Μοίρασα φύλλα φωτογραφικού χαρτονιού σε όλα τα παδιά και διπλώσαμε στη μέση για να φτιάξουμε την κάρτα. Πάνω στο εξώφυλλο κολλήσαμε 3 τουλίπες , βάλαμε κοτσάνια και τα φύλλα τους.
Στο εσωτερικό φτιάξαμε πρώτα την τρισδιάστατη τουλίπα μας. Διπλώσαμε στη μέση 4 τουλίπες -εμείς βάλαμε ίδιο χρώμα αλλά και με διαφορετικά χρώματα γίνεται εξίσου υπέροχη- και κολλήσαμε τις πλευρές. Κολλήσαμε την τουλίπα στην κάρτα. (το βίντεο στην Kinderella είναι πολύ κατατοπιστικό!)
Στη συνέχεια βάλαμε και τις άλλες τουλίπες μας στην κάρτα , τα κοτσάνια τους και τα φύλλα τους.
Το μηνυματάκι μας στη μανούλα το γράψαμε σε ένα μπαλονάκι και το περάσαμε με μαύρο μαρκαδόρο (που το κάνει να φαίνεται πιο έντονο-copy paste Ελενα :P). Μαζί κολλήσαμε και αφρώδεις πεταλούδες και λιβελούλες.
Η καρτούλα μας ήταν έτοιμη!
Την κατασκευή μας την μοιραστήκαμε και με τη Δ τάξη του κύριου Βασίλη και ιδού τα υπέροχα αποτελέσματά τους!
 Με την κυρία Γιόλα των αγγλικών έγραψαν κι ένα τραγουδάκι στα αγγλικά πάνω στην καρτα τους! Very sweet!
Ως μεγάλη περίεργη βέβαια επισκέφτηκα και τις άλλες τάξεις...
Στην Α' τάξη της κυρίας Μάχης θαύμασα τα όμορφα βάζα τους με τα μοσχομυριστά κεράκια.
Και στη Δ'  ταξη της κυρίας Αννας ζήλεψα τις υπέροχα πολύχρωμες καρτούλες - καρδούλες! Αυτό θα το κάνω σίγουρα του χρόνου!
Μαζί με την καρτούλα τους ετοίμασαν και ένα λουλουδάκι!
Χρόνια πολλά γλυκές μανούλες!

Τουλίπες

Και στη δική μου μανούλα αφιερώνω τη συγκεκριμένη ανάρτηση και το παρακάτω βίντεο που μου άρεσε πολύ! Σ' αγαπώ μανούλα μου! 

4 σχόλια:

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!