Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Βρίσκω την προπαίδεια του 2 και του 4, κεφ. 25

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την προπαίδεια του 2 και του 4.
Κάναμε τις ασκήσεις του βιβλίου και του Τ.Ε. και επεκτείναμε τις δραστηριότητές μας με μερικά παιχνίδια που θα μας βοηθήσουν να τη μάθουμε πιο καλά και πιο γρήγορα.

Το παιχνίδι με τα ζάρια

βρίσκω την προπαίδεια του 2 και του 4, παιχνίδι με τα ζάρια from Ioanna Chats

Χρησιμοποιήσαμε και πάλι τα τρίχρωμα ζάρια μας και παίξαμε με ευχέρεια πλέον το παιχνίδι μας!

Ενα αλλο παιχνίδι που συμπληρώσαμε με τις νέες προπαίδειες είναι το μέμο. Πρέπει βέβαια να το παίζουμε καθημερινά για να μάθουμε όσο δυνατόν καλύτερα  την προπαίδεια.

Παιχνίδι μέμο , προπαίδεια 2 και 4

βρίσκω την προπαίδεια του 2 και του 4, παιχνίδι μεμο from Ioanna Chats

Αυτή τη φορά επειδή μας πίεζε ο χρόνος εκτύπωσα το παιχνίδι μπρος πίσω. Χρωματίσαμε τα καρτελάκια μας ,  μπλε τις ερωτήσεις και κόκκινες τις απαντήσεις για το 2 και μαύρες τις ερωτήσεις και κίτρινες τις απαντήσεις για το 4.
Στη συνέχεια τα πλαστικοποιήσαμε και τέλος τα κόψαμε και τα φυλάξαμε στο φάκελό μας.

Δουλέψαμε και στο παρακάτω φύλλο εργασίας.

βρίσκω την προπαίδεια του 2 και του 4, μαθαίνω την προπαίδεια του 2 και του 4 from Ioanna Chats
Δυστυχώς για κάποιο λόγο μου τα βγάζει κενα τα πλαίσια. Δεν είναι όμως! Κλικ στο εσωτερικό , επιλογή όλα (ctrl+A) και μορφοποίηση τη γραμματοσειρά να γίνει μαύρη.

Σήμερα ξαναδουλέψαμε τις προπαίδειες γιατί ψιλοτεμπελιάσαμε το Σαββατοκύριακο και δεν τις θυμόμασταν καλά. Μια πολύ καλή σελίδα με φύλλα εργασίας εξάσκησης σε όλες τις πράξεις είναι αυτή. Τη χρησιμοποιώ για όλες τις τάξεις κάθε χρόνο και σαν πρόσθετη άσκηση σε όσους το χρειάζονται.

Στη συνέχεια  θα ακολουθήσω την παρακάτω σειρά στα κεφάλαια:
 20 , 21 ,23 (θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα στην προπαίδεια δουλεύοντας τα προβλήματα και κάνοντας παραλληλα επανάληψη στις προπαίδειες που έχουμε μάθει).

Μετα: 34,35,36,37 , 28,30,31,32,33,26,27,41,42,43,44. Μετά από αυτά θα ξανακάνω με επαναληπτικές δραστηριότητες το 26 και 29

και θα συνεχίσω 40, 38, 39, 47, 48, 45,46,49,50,53,54,51,52

Δεν ξέρω αν θα τελειώσω το βιβλίο και δεν είναι στόχος μου. Θα δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ την προπαίδεια, τις πράξεις με κρατούμενο και τη θέση ψηφίων. Από κει και πέρα ό,τι ακόμα μπορώ να κάνω καλώς. Αλλά δε θα κάνω εκπτώσεις σε αυτά που θέλω , απλά και μόνο για να τελειώσω το βιβλίο.


4 σχόλια:

 1. Υπέροχη δουλειά είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής σε τμήμα ένταξης και χρησιμοποιώ πολλά πράγματα από αυτά που ανεβάζεις!Συμφωνώ με αυτό που λες δεν είναι στόχος μας να βγει η ύλη και τα παιδιά να μην μαθαίνουν τίποτε!!
  Και πάλι συγχαρητήρια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει ο τρόπος που δουλεύω! Ακόμα περισσότερο χαίρομαι που μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι η υλη δεν είναι αυτοσκοπός!

   Διαγραφή
 2. ΔΕΝ ΑΝΟΊΓΟΥΝ ΤΑ Πλαισια ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙς ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΑΣ. ευχαριστουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια πλαίσια δεν ανοίγουν? Δίνω κάπου οδηγίες γι αυτό? Πείτε μου σε ποιο έγγραφο αναφέρεστε να σας βοηθήσω.

   Διαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!