Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανθολόγιο, Πρωτη μέρα στο σχολείο

Τελειώνοντας την 1η ενότητα της γλώσσας, κάναμε το κείμενο " Πρώτη μέρα στο σχολείο" από το ανθολόγιο. Πολύ γλυκό κείμενο που φέρνει στη μνήμη όλων μας το άγχος της πρώτης μέρας στο Μεγάααααλο σχολείο.
Στην παρουσίαση παρακάτω έχω όλη την πορεία διδασκαλίας, ωστόσο επειδή χρησιμοποιώ τα ψηφιακά βιβλία θα πρέπει να πω πως υπάρχουν κάποιες αλλαγές.
 Τα δευτεράκια μου , που έχουν το βιβλίο τους από πέρσι, δεν έχουν τη σειρά με το περιεχόμενο της τσάντας του
Αργύρη (διαφάνεια 11). Έχοντας κι εγώ ένα καινούριο βιβλίο στο σχολείο μου πήρε αρκετή ώρα να καταλάβω γιατί δεν έβρισκαν την απάντηση. Τα εύσημά μου στο υπουργείο και το Παιδαγωγικό ινστιτούτο που μας ενημέρωσαν για τις αλλαγές. ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!
Και μετά από αυτό το ξέσπασμα μπορώ να συνεχίσω...

Η Παρουσίαση εδώ.



Πρωτη μέρα στο σχολείο, Ανθολόγιο from Ioanna Chats

Η τελευταία δραστηριότητα είναι μια άσκηση ουσιαστικά , αλλά με παιγνιώδη μορφή. Τα παιδιά σκέφτονται μια λέξη , τη χωρίζουν νοερά σε συλλαβές και μετά γράφουν τις συλλαβές στα κουτάκια. Κόβουν τα κουτάκια, ανακατεύουν και δίνουν στο διπλανό τους να μαντέψει τη λέξη. Μόλις βρουν τη λέξη την τοποθετούν στο τρενάκι με τη σωστή σειρά. Τέλος βάφουν το τρενάκι τους. Κάθε παιδί έχει φυσικά το δικό του τρενάκι.

Το τρένο των συλλαβών βρείτε το εδώ.

Ιδού μερικά από τα τρένα μας.


2 σχόλια:

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!