Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Αίσωπος στο σχολείο μας!

Με πολλή χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας τη θεατρική ομάδα " Μικρός Βορράς" και το έργο τους ¨Ο Αίσωπος ...σε κόμικ".



Την πρωτοβουλία την πήραν οι εξαιρετικές μας νηπιαγωγοί που τους κάλεσαν και μαζί με αυτούς μπορέσαμε κι εμείς να παρακολουθήσουμε αυτήν την εκπληκτική παράσταση!

Ο Αίσωπος ...σε κόμικ λοιπόν! Ο Αίσωπος και οι ιστορίες του είναι πολύ αγαπημένοι στα παιδιά , άρα δεν υπήρχε αμβιβολία ότι θα περνούσαν όμορφα. Η θεατρική ομάδα όμως μας απογείωσε με το μπρίο και τη φρεσκάδα της. Νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι κατάφεραν να κρατήσουν σε 80 παιδιά  αμείωτο το ενδιαφέρον. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και στο τέλος μπορέσαν να παίξουν και ένα παιχνίδι με τους ηθοποιούς!
Μερικά στιγμιότυπα από την παρασταση που έδωσαν στο σχολείο μας.

Περιμένοντας υπομονετικά να καθίσουν όλοι.
 Γνωριμία με τους ηθοποιούς
 Ο ποντικός του χωριού και ο ποντικός της πόλης

 Ο κόρακας και η αλεπού

 Ο λαγός και η χελώνα
 Η νίκη της χελώνας. Τα παιδιά ζητωκραύγαζαν!!!
Το παιχνίδι στο τέλος της παραστασης.
Η αλεπού και ο κόρακας
 Ο κόρακας στη δική μας εκδοχή είχε και δυο συμβουλάτορες...
 Μην τραγουδήσεις!


Για εμάς, τα σχολεία της επαρχίας,που  είναι πλέον πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις (τόσο για τα διαδικαστικά όσο και για το οικονομικό) , η κίνηση της θεατρικής αυτής ομάδας να επισκέπτεται τα σχολεία με ένα τόσο καλοδουλεμένο υλικό είναι πραγματικά αξιέπαινη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!Θα σας ξαναδούμε σίγουρα!

Μπορείτε να δείτε ολη τη δουλειά τους (και το έργο "Μικρός Πρίγκιπας")   εδώ.

5 σχόλια:

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!