Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Πλάνο οργάνωσης σχολικής χρονιάς 2014-15 (εκτυπώσιμο)

Πω πω πω! Πέρασε το καλοκαίρι και το blog εμεινε εντελώς στην τύχη του...
 
Επιστροφή αύριο λοιπόν για όλους τους εκπαιδευτικούς! Εύχομαι ολοι να πηγαίνετε σε μέρη που θέλετε! Για μένα η επιστροφή θα είναι σε καινούριο σχολείο και ανυπομονώ να γνωρίσω συναδέλφους και να πάρω επιτέλους τάξη!!! Φέτος μετά από πολλά χρόνια δεν ξέρω τι τάξη θα αναλάβω και η αλήθεια είναι πως γι'αυτό δεν ασχολήθηκα καθόλου και πολύ όλο το καλοκαίρι με γλώσσες , μαθηματικά κτλ.
 
Χαζεύοντας όμως στο pinterest αρχισα να ζηλεύω την οργάνωση και την επιμέλεια μερικών συναδέλφων. Αποφάσισα έτσι κι εγώ να γίνω φέτος λίγο πιο τακτική... (αν θα το καταφέρω , θα μου πω πολλά μπράβο!)
 
Ξεκίνησα έτσι φτιάχνοντας ένα πλάνο οργάνωσης που θα το εκτυπώσω και θα το έχω καθημερινά μαζί μου. Προσωπικά στοιχεία (που μας τα ζητούν 50 φορές το χρόνο και πάντα τα ψάχνω), στοιχεία των μαθητών και των οικογενειών , πίνακες καταγραφής και φυσικά ημερολόγιο.
 
Στο ημερολόγιο έχω καταγράψει τις ημέρες που έχουμε μάθημα καθώς και το πόσες Δευτέρες , Τρίτες κτλ. υπάρχουν σε όλη τη χρονιά. Με αυτό τον τρόπο ξέρω για παράδειγμα πως φέτος δε θα βάλω Μαθηματικά τη Δευτέρα μιας και οι Δευτέρες είναι οι λιγότερες.  
 
Αργότερα λογικά θα βρω και άλλα να συμπληρώσω. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για κάτι που ξέχασα ας το επισημάνει στα σχόλια για να το συμπληρώσω!
 
Όταν το εκτυπώσω και το δέσω όπως θέλω θα βάλω και φωτογραφίες.
 
Για να προλάβω τις ερωτήσεις όσων δε γνωρίζουν τις γραμματοσειρές (που κι εγώ μόλις μέσα στο καλοκαίρι ανακάλυψα) είναι από τη φοβερή aka acid και κάποιες από το consider !!!
 

Πλάνο οργάνωσης 2014-15

(για άλλη μια φορά η πραγματική διάταξη ίσως να έχει αλλοιωθεί λίγο , όπως και οι γραμματοσειρές , αλλά στο κατέβασμα είναι οκ!)
 
 
 
 
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!